Bermain Dengan Keywords (Result IIUM) | fasihah.com


December 6, 2010

Bermain Dengan Keywords (Result IIUM)

Disebabkan hari ini result keluar (UIAM). Jadi semalam aku cuba buat 1 entri tentang link kat mana nak cek resut dengan check guna SMS. Entri yang ini. Dan ada buat 1 autopost yang published 12 malam tadi, yang ini pula. Memang dua entri itu main peranan untuk pencarian blog hari ini.

Result IIUM kata kunci yang paling tinggi. Apapun kata kunci tentang Muharram lagi banyak kalau disatukan. Meh sini tengok. :)


Sekarang baru faham, kenapa, bila sesuatu Event yang penting, movie ke, isu semasa ke, menjadi antara entri yang sangat popular ditulis oleh Bloggers. Macam tu rupanya.. Senyum. :) 

Bila ada entri yang begini, dah cukup untuk menaikkan traffik tanpa perlu blogwalking. Apapun, perlu blogwalking juga demi merapatkan lagi ukhuwwah dan menjaga hubungan antara bloggers. tahu? :)

Sebab itulah, nak berblogging, perlu ada sikap sharing is caring. Kalau tak nak berkongsi, tak perlu berblogging. Hehe

Ok, macam mana kawan-kawan aku yang UIAM? Result exam? Tengok kat FB petang tadi ramai benar berstatus Alhamdulillah. What a good culture then. :) Say................ Thank You Allah, Thank You Allah. :)
Credit.

Ok, aku tahu, korang semua pasti dah buat yang terbaikkan? :)
Bagi yang mendapat result yang cemerlang, TAHNIAH aku ucapkan. :)

Apapun, kena ingat, kkita tak kan selalu berada di atas. 
Jadi bila di atas, jangan cepat berasa puas.
Takut Allah tarik balik, pasti kau tewas.

Bagi yang kurang cemerlang, jangan bersedih.
Ucap Alhamdulillah juga.

Apa? nak marah ke? Kena bersyukur jugak tahu?
Entah entah ada yang lagi rendah daripada kau tahu?

Lagi 1, kenapa kena cakap Alhamdulillah?
Sebab, itu tandanya, Allah sayang kita lah, dia nak kita usaha lebih lagi. kan kan kan :)

Credit.
So, sebagai penutup, aku nak beritahu result aku.


Haha tipu.

Tak perlu lah.

Congrats semua!

(^___^)

FasiHaH Kata: Semalam adalah kenangan yang tak boleh dipinda. Hari ini adalah kenyataan yang pasti. Esok memang belum pasti, tapi kehidupan ini memang perlu kita hadapi dalam mencapai keredhaan Illahi. Salam Maal 1432 Hijrah. Jom berubah kepada yang lebih baik! :)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

21 comments:

noorul ellany said...

like much diz entri=)

Boloque said...

memang hebat anda bermain2 ngan keyword nih..tahniah2

TERBARU: 20 Peristiwa Penting Islam Di Bulan Muharram

FasiHaH SupiaN said...

@noorul ellany
so..like lah. hehe :)

@boloque
baca dah, tq for sharing ya!

Faiz said...

tahniah...sbb pndai main keyword..hehe..neway..ending entri ni sgt mngecewakan para pembacalah..haha..fhm2 lah sbb apa..haha..

p/s: sama2..bak kata pepatah sharing is caring and caring is sharing..btol ke..haha..mana2 lah..

FasiHaH SupiaN said...

@faiz
mengecewakan??haha alahai, kena beritahu ke?? tamau ler....

oda the miss Rrrr said...

hehe..semangat nak tgu anda post result..tapi kuciwa last2 kna tipu ye

FasiHaH SupiaN said...

@oda
ok2, next entri,kalau mood baik.hehehe

oda the miss Rrrr said...

hehe..btol la kata faiz..kte sokong..i'll be waiting ye..hehe;)

FasiHaH SupiaN said...

@oda
wah2 ada sesi sokong menyokong pulak.hehe
tak yah la..xhebat lah nak bagitahu..huhu

ken said...

thoughtful :)

FasiHaH SupiaN said...

@ken
tq :)

Faiz said...

td kata sharing is caring..haha..so..sharing2 la..haha..neway..mmg mls je nk ltk shoutbox tu..hehe..

FasiHaH SupiaN said...

@faiz
sharing result apa yang nak di caring kan???hehehe
alahaiii,seganlah...xpower mane pun...huhu

zahra pazim said...

congrats cik seha. i know ur result mesti superb punya lah. i know i know i know! haha. :)

FasiHaH SupiaN said...

@ZAHRA
HAIP2..PANDAI2 JA.........
mana ada superb..haiyoooooooo...huhu

tokeh besar said...

skang ni canggih...semua main online...kite dulu masih lagi hard copy..

Fakhrur Razi berkata said...

hohohooh blogwalking best
blog is wider ull never know unless u explore xD

owh congrts
ak tahu result hebat sbb tu happy jer xD

Tomato Gurl's Life said...

wah pandai main keyword tue..byk masuk tue..hebat!

p/s: pasal seo??rs xberapa faham lagi..nati dah faham cik tom akan buat n3..tp xtau la bila..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@tokeh besar
mengoptimumkan penggunaan kemudahan yang disediakan.hehehe

@fakrur
yup, u are right, kena explore sendri.
haip2, happy ker?? biase jep laaa..:)

@cik tom
hehe alhamdulillah, baru berjinak-jinak nak kenal dunia blog..:)

ok cik tom, nanti dah terror, buat tau sal seo, kite pun nak tau..:)

sekuk tawa said...

tertarik menarik ngan entry ni

FasiHaH SupiaN said...

@sekuk
:)