Akhirnya, Penantian Dah Berakhir. Berjaya Mendapatkan Z460 Lengkap dengan i5 | fasihah.com


December 27, 2010

Akhirnya, Penantian Dah Berakhir. Berjaya Mendapatkan Z460 Lengkap dengan i5

Salam dari FS. Akhirnya, penantian berakhir, selepas Things that I must know before buying a laptop kemudian Fahamilah Perasaan Blogger lepas itu Jatuh Hati Dengan Dia Pandang Pertama di KLCC dan entri semalam Bila anda membeli laptop, anda berada di situasi yang mana. Maka ini entri penutup bagi semua label laptop.

Semalam, akhirnya, apa yang aku inginkan tercapai juga akhirnya. Cadang mula-mula nak pergi Low Yat, tapi dah sesak sangat, abang FS bawa pergi IT Center kat Berjaya Times Square. Itu pun, penat cari parking. Haih, tinggi parking semalam. Kat level 5A.

Ini habuannya. Alhamdulillah, dapat juga mempunyai laptop kali kedua setelah yang pertama rosak dan bagi perbetul pun tetap rosak.

LENOVO IDEAPAD Z460

Kalau ada dengar kat radio Lenovo Ideapad Z460 sekali dengan intel i5 tu, inilah rupanya. Jadi, inilah yang dicari semalam. Memula nak beli Hp sebenarnya, tiba-tiba tertarik dengan yang ini pula. Lagipun kan FS ada cita-cita nak beli Lenovo U460 yang ultra-thin tu, tapi tak dapatlah, bajet macam tak kesampaian je kan. Jadi ambil 460 tapi yang Z punya.

So, kenapa FS pilih yang ini? Antara yang membuatkan dia special ..
  • Intel CORE i5
  • Windows 7 original complete package
  • OneKey Recovery. Ok, yang ini paling special sebab andai kata tiba-tiba laptop ni dia tak boleh on, dia ada satu key yang kita boleh tekan untuk dia restore ke windows tu sebelum kena virus. Tak perlu bawa ke center perbetul.
  • 2GB DDR3
  • Smart fan -banyak kipas dia.hehe
  • Sesuai untuk UBS Software. Yang ini perlu sebab FS akan amik kelas UBS sem ni.
  • Microsoft office 2010 whole life license
  • DOLBY advanced audio
  • nVIDIA GEFORCE with CUDA
  • LENOVO enhaced experience [IBM working together with Microsoft]
  • HDMI
  • eSATA
  • Lenovo veriFace 3.6
Cukuplah tu kot.Apapun terima kasih banyak-banyak kepada Abang Tercinta Muhammad Rafizan kerana membawa adiknya mencari laptop sampai dia terlambat untuk menyaksikan perlawanan bola. Huhu Mekasih untuk bag pack tu ye!! ;) Harap-harap berbaloilah beli yang ini..amin..

TAHNIAH HARIMAU MALAYA KERANA MENUMPASKAN INDONESIA 3-0! MALAYSIA BOLEH!

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

16 comments:

Ayuni said...

hikhik, cantik ....

FasiHaH SupiaN said...

@Ayuni
hehe cantik ke smart?hehe tq :)

amirulez said...

berapa riban harga.

FasiHaH SupiaN said...

@amirulez
agak2??hehe
atas 2000 bawah 3000 ;)

Mohamadazhan hjDesa said...

lenovo guna motherboard IBM, dah terbaik tu.

Faiz said...

bestnya dpt laptop bru..huhu...

****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

PhotoGraphic said...

smart!

FasiHaH SupiaN said...

@Mohamadazhan hjDesa
yeke?hopefully memang terbaiklah..tq bagi info yang FS memang tak tahu lagi yang tu..

FasiHaH SupiaN said...

@Faiz
best lah juga faiz..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@PhotoGraphic
hehe tq2!:)

syira aka sepatu hijau said...

salam


cantik bangat..

Ujang9897 said...

boleh pinjam nie...hehe

FasiHaH SupiaN said...

@syira aka sepatu hijau
salam, hehe cantik ke? tq ;)

FasiHaH SupiaN said...

@Ujang9897
dan dan tu jugak nak pinjam..haha nak bagi pinjam bukan tak boleh, tapi sewa mahal lah kan.hehe

nazirulhazwan~ said...

bape hinggit??2500??

FasiHaH SupiaN said...

@nazirulhazwan~
huhu rendah la sikit..tengah promotion kot... teka2..hehe