Nur Kasih The Movie 2011 | 19 Mei 2011 | Ost Nur Kasih | Trailer Nur Kasih | fasihah.com


May 20, 2011

Nur Kasih The Movie 2011 | 19 Mei 2011 | Ost Nur Kasih | Trailer Nur Kasih

Assalamualaikum to all my beloved readers! Ladies comel and gentleman cool! hihi Hari ini 19 Mei 2011 lah! Apa lagi? Orang sibuk dengan Remy Ishak, Tiz ye? So apa review filem ni?




Sesiapa yang pergi serbu wayang hari ini, story lah sikit-sikit kan? Review, kot-kot tak berapa hot macam drama dia, tak dan lah ai nak pi tengok. hihi Barisan pelakon Nur Kasih The Movie ialah Remy Ishak, Fizz Fairuz, Tiz Zaqyah, Ayu Raudhah, Liza Othman, Munif Isa, Sara Ali, Adik Mia Sara Nasuha, Adik Ilyas Suhaimi.


Ada Mia lah, si comel. mesti best.. eh, iye ke? Tak tahulah nak pi tengok bila. Durasi cerita ialah 90 minit. Kabir Bahtia sebagai pengarah movie tersebut.


Sinopsis

Drama bersiri popular Nur Kasih pada tahun lalu disajikan penuh dengan cerita cinta antara Adam lakonan Remy Ishak dan Nur Amina (Tiz Zaqyah) serta pengorbanan Aidil (Fizz Fairuz) kepada adiknya, Adam.Jika dalam drama bersiri, Aidil terpaksa mengorbankan cintanya kepada Nur Amina demi Adam tetapi pengorbanan Aidil tidak terhenti dalam drama yang disiarkan sebanyak 26 episod itu.Ini kerana dia masih lagi menerima pelbagai dugaan dan ranjau dalam menempuhi kehidupan menerusi sekuel terbaru Nur Kasih yang disambungkan dalam bentuk filem.

Untuk filem berjudul Nur Kasih The Movie itu, Aidil menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) yang meninggal dunia.


Pengharapan

Semoga cerita ini dapat memberikan nilai-nilai yang baik untuk ditonton. Bukan cerita cinta semata-mata. Andai anda ingin menontonnya, tontonlah dengan mata hati untuk mendapat apa yang cuba disampaikan. Bukan memandang mata kasar untuk melihat kehandsoman Remy Ishak dan kecunan Tiz sahaja. ;)



Trailer Movie Nur Kasih


Ost Nur Kasih


Have a nice Thursday! Selamat menonton bagi yang ingin pergi menonton hari ini. :)



Updated!

Untuk review filem ini, boleh baca di REVIEW FILEM [dot] com

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

18 comments:

d_tieah said...

Geram ni sebab tak dapat pegi tengok!!! Bodoh lah star cineplex miri!!! Tutup plak.. Haish.. Dahlah filem ni kat pawagam je.. Eeee..


Entry Terbaru : Nur Kasih The Movie ; Tonton Bersama Fizz Fairuz

::blog anak jawer:: said...

mmg tak boleh tinggal..AJ mesti nak tgk citer ni...FS...drama dy best la...last week AJ n my roomate siap abiskan drama 26 episod dlm mase 2 hari...nak dpt feeling nur kasih the movie punye pasal...hahaha

nazirulhazwan~ said...

pergh!men entry SEO!!

merahitujambu said...

jom reramai kawan2 blogger tgok nur kasih ni..

Nur said...

tak pergi tengok ke?macam best je

FasiHaH SupiaN said...

@d_tieah sabar tieah sabar..aku dah baca sal pawagam kat tmpt ko tutup..tu pasal suh ko dtg semenanjung.hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@::blog anak jawer:: eh eh..AJ da cam pempuan!hahahaa

FasiHaH SupiaN said...

@nazirulhazwan~ erk..mana ada naz....

FasiHaH SupiaN said...

@merahitujambujom! esok tirah!haha

FasiHaH SupiaN said...

@Nur akan difikirkan.hehehehe

shahjiehan said...

gaya cam dah tgk je.. hehehe

jom baca dan komen Review Nur kasih The Movie.(Latest)


erk.. yg ni mmg baru review.. yg entri 1 lagi tu kan dah tulis, baru nk g tgk wyg... hehhe.. tgk sensorang je pon... x nges.. hahahha... klo hayati cite tu btoi2 mmg nges

FasiHaH SupiaN said...

@shahjiehan huhu x pi tgk lagi laaa..tu Mr K yg review...

Mutiara Bernilai said...

salam alang..

aduh,. nalong teringin gak nak nengok..tp xtahu berbaloi x tgok, tunggu cd aje .. ^__^

yup, jum sama2 buka mata hati :)

Mutiara Bernilai said...

ps: remy ishak tu ensem ke? er, tiq tu cun eh? ahah

FasiHaH SupiaN said...

@Mutiara Bernilai along, tahu xpa..nk tggu dload free je buley tak??hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@Mutiara Bernilai entah..org kata...alang tulis jer..hehehe

Ardini Humaira said...

sedih ooo kelantan tak bleyh tengok tade pawagam uhuu

FasiHaH SupiaN said...

@Ardini Humaira la yeke kak dini? kesian kak dini.....hehehe tggu je la kuar nanti.hehehe