Kelajuan Internet Tanpa Had Dengan Maxis Broadband | fasihah.com


May 4, 2011

Kelajuan Internet Tanpa Had Dengan Maxis Broadband

Assalamualaikum to all my beloved readers! OMG! I am sorry, I am sorry! (baca macam Amir Raja Lawak punya trademark). Cis, aku tak suka dia. full stop. By the way. Akhirnya dapat juga aku menaip 1 entri di pagi hari ini. Dah berzaman aku tak update. Bengang wey, bengang. Adess


Untuk pengetahuan semua. Sebagai seorang BLOGGER, kita memerlukan Internet yang tiada had batasan. Betul? Kita juga memerlukan Internet yang boleh digunakan bila-bila masa dan di mana jua. Betul? Oleh itu, ramai yang memilih untuk mempunyai broadband sendiri. Betul?


Jadi, sebagai seorang BLOGGER. Aku memilih untuk menggunakan MAXIS Broadband atau kata mesranya berukband. Haha MAXIS memberikan kelajuan yang paling maksima dan memberikan kepuasan untuk melayari Internet. Adakaha anda pengguna MAXIS Broadband juga?


TETAPI sangat malang kerana aku hanya berdaftar dengan pakej RM 48 sebulan dan quota sebanyak 1.5 GB sebulan. Adooiii ingat quota ni cukup sebagai seorang BLOGGER? Korang cukup ke? Tak sampai setengah bulan boleh habis dah. Nak-nak kalau buka blog yang berat. Dermmm!


MAXIS memang laju kat tempat aku even kat kampus aku pun laju. TAPI itulah masalah problemnya. QUOTA. Tak ada ke Internet jalur lebar yang murah dan unlimited??? Hiyaaa, aku tak update blog pun, tak ada sebab lain, sebab berukband broadband habis quota! Dermmm


Ce suggest apa aku kena buat? Aku rasa nak upgrade lah broadband aku ni. Ke RM 68 sebulan. Mak aih, sapa nak bayar.... adoii =____=''




Nota kaki:
1. Tuan Tanah Kedaung minta maaf sangat-sangat sebab buat blog berhabuk.
2. Terima Kasih kepada jiran tuan tanah yang tertanya-tanya mana tuan tanah pergi.
3. Blog akan bertukar kepada fasihah.com insyaAllah..dalam minggu ini atau minggu depan.
4. Hari ini Tuan Tanah akan umumkan siapa penerima GIveaway pengomen terbanyak bulan April.
5. Juga, hari ini jam 5 petang result exam Tuan Tanah keluar. Huwaaa, nak menangis, takmau tengok. T____T

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

12 comments:

Sunah Mohammad said...

akak guna celcom broadband, 5GB sebulan, rm50...tu pun tak cukup...T_T

::blog anak jawer:: said...

mcm tu ke brukband...ingat pas ni nk pakai brukband gak la...he3

Silent Thinker said...

akak..broadband ok tak klau dekat kg..

waRDah a.k.a QiQi said...

fasihah.. wardah pon pakai MAXIS yg same gak.. huhu~ betul2.. kalo nk blogging memang x cukup.. that's y laa jarang wardah jenguk2 blog... save quota.. :D

btw, result ptg ni kan?? gud luck dear.. :)

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Mohammad celcom kat kampung sy lambat la angah.......

FasiHaH SupiaN said...

@::blog anak jawer:: berukband memang gitu...haizz dah puas laju, quota lak masalah.....

FasiHaH SupiaN said...

@Silent Thinker kat kampung akak ok, lajuuu.hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@waRDah a.k.a QiQi huwaaa, menci la ade quota2 nie....

ok, kak qiqi pun all the best ptg ni yer???:)

Anonymous said...

Hi.. Just share my opinion. Cari broadband yang takkan putus.. Better throttle than barred due to insufficient data. Digi RM68 okaylepas 3GB throttle down. Speed slow tapi still boleh pakai. Kalo nak murah lagi pakai bprepaid Umobile dan subscribe unlimited internet RM28. selamat berblogger :)

budak.bandung.laici said...

berukband maxis mmg laju tapi cepat abes quata...
sy pkai rm68 pun lembab..
cara mudah..
pasang wi-fi kat umah anda. amik wi-fi under skim jalur lebar ngara...
huhu

Jobless Girl said...

Tapi performance Maxis is slow

fizz said...

Salam,

Juz nak share…unlimited ur broadband quota, HANYA RM5.00 SAHAJA… walau quota dah abis tapi still leh surf internet dengan lajuuunye..hehe, nak tau leh tgk kat sini….http://tinyurl.com/unlimitedbroadband

“SHARING IS CARING”