Secret Recipe Tak Halal - Jangan Terus Bertindak Kejam. | fasihah.com


May 24, 2011

Secret Recipe Tak Halal - Jangan Terus Bertindak Kejam.

Assalamualaikum to all my beloved readers! Ladies cute dan man yang gentle! Ok, tak payah nak panjang-panjangkan isu yang dah memang agak panas. Baru-baru ini gempar orang sibuk kata Secret Recipe tak halal. Wow! aku pun terkejut! Tadi kat FB, ada pakwe bagi mesej kat buah hati yang berbunyi lebih kurang begini: "salam, dengar kata baru-baru ni Secret Recipe tak halal dah, tapi tak tahu betul ke tak, apapun, jangan makan buat masa ni."


Ok, gentleman nya dia! haha gilos, kalau dia baca mati aku. =.='' Ok, berkenaan artikel di Halal Malaysia tentang syarikat puratos yang ada ura-ura mengatakan Secret Recipe menggunakan ingredients daripada Puratos. Maklumat boleh didapati di SINI. Bagaimana boleh tahu Secret Recipe menggunakan bahan-bahan syarikat Puratos pula di SINI. (Rujuk nombor 8 dan 9)


OMG! My Chocolate Indulgence!!!!

Oklah, sejauh mana kebenarannya? Oit FS kau nak pertikaikan status halal yang dah memang terbukti haram kat page Halal Malaysia ke?? Tak, aku rasa kita jangan terus tembak peluru je, tak tahu betul mangsa ke tak, takut pelanduk 2 serupa kang, NAYA!


Tadi nampak juga ada kawan-kawan kat FB yang share link cerita Secret Recipe tak halal. Hurm, ok nakkan penjelasan? Halal atau tidak?



Saya,Wan Zawani Bt. Wan Ahmad, Eksekutif Halal daripada syarikat Secret Recipe ingin menyatakan maklum balas di sini berhubung hebahan atau berita yang telah dihantar oleh pihak tuan. Kami amat kesal kejadian seumpama ini boleh berlaku walhal perkara ini langsung tidak terjadi di syarikat kami kerana kami sepenuhnya menggunakan bahan-bahan ramuan yang halal serta mendapat pensijilan halal dari daripada badan yang diiktiraf iaitu JAKIM. Jika terdapat sebarang kemusyikan berhubung perkara ini, anda boleh berhubung terus dengan pihak kami di talian 03-78034891 dan berhubung dengan saya.

Berikut merupakan kenyataan rasmi daripada syarikat Secret Recipe

Klik untuk tumbesaran!

So.. Secret Recipe halal. Seperti kenyataan yang telah dimaklumkan. Kita patut berterima kasih kepada Mrs Farizal yang telah sedaya upaya nak mendapatkan maklumat yang betul daripada pihak yang berwajib.


Ok, beritahu kawan-kawan lain. Oh ya, teka-teki tadi, tak ada yang dapat jawab dengan betul lagi, tak ada yang berminat nak topup free barangkali. :)


Updated: Boleh Rujuk SINI juga SINI untuk hal yang sebenar.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

22 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

TQ Fasihah atas entri ini...semalam dpt link.terkejut akak.pinjam entri ni akak nak publish kat wall fb akak leh?

FasiHaH SupiaN said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) boleh kak, boleh, sampaikan...biar org tahu....nanti salah faham...

Salim Harmanain said...

thanks FS for the info.. dapat makan SR lagi..jom g Banting makan hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@Salim Harmanain yey!! salim belanja!!!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tq adik..akak angkut bawa lori adik punya entri ni

FasiHaH SupiaN said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) hehe lawakla kak LM ni...hehe

humirako said...

wah...masih lagi boleh nikmati mknan di SR~yeay

Nur said...

Bolehla FS belanja bila nur balik nanti..yeay!

Ardini Humaira said...

ha ah.. tu la.. lagi satu... IKEA pon kena..

Ayuni said...

br je mkn rasberry cheese beberapa hari lalu.....

Anonymous said...

"Bagaimana boleh tahu Secret Recipe menggunakan bahan-bahan syarikat Puratos pula di SINI. (Rujuk nombor 8 dan 9)"
Kenapa Link tersebut tak boleh masuk? Saya nak cari kebenaran ni...???

FasiHaH SupiaN said...

@Anonymous saya tekan boleh je tadi, tapi sy dah betul kan balik, cuba tekan semula..

norinaomar said...

yang cepat sentap mesti terus kutuk2 kan,yang di luar sana tu suka sangat cepat melatah dan mudah percaya rumours.Memanglah ini isu besar tapi bersikap tenang lebih baik.
Apapun bersyukurlah semuanya dah terjawab

kiwi said...

yes..dpt mkn la coklat indulgent ^^

Mutiara Bernilai said...

uhu..

choc indulgence..

suke2..

:)

FasiHaH SupiaN said...

@norinaomar betul tu norina....feel free to eat cake.hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@kiwi eh sama lah kita.hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@Mutiara Bernilai belanje lah along!hehehe

Zharif Alimin said...

apapun mkanan ni x menyihatkan

FasiHaH SupiaN said...

@Zharif Alimin betul juga kan zharif..tq kerana mengingatkan :)

little daisy said...

thank you so much atas info nih.

Dh slalu sgt mkn secret recipe. terkejut jgk biler claim tak halal. nasib baik rumors jer... :)

Azhani said...

Salam Siha~~~~ puratos tue mende...???