Selepas Petrol RON97, Esok (10 Mei 2011) GULA Pula Naik 20 Sen. Betul Ke? | fasihah.com


May 10, 2011

Selepas Petrol RON97, Esok (10 Mei 2011) GULA Pula Naik 20 Sen. Betul Ke?

Hari ni Ketua setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Mohd Zain Mohd Dom pengumumkan mulai esok (10 Mei 2011) harga gula akan naik 20 sen menjadikan harga sekilogram gula RM2.30.
Untuk berita lanjut, klik sini.

Assalamualaikum my beloved readers. I got this information from this blog. Maksudnya, esok 10 Mei 2011, daripada RM 2.10 kepada RM 2.30 lah ya? Begitu rupanya...


Kenapa tak berapa ada war-war ya? Ah-haa. Tak apa, dia sengaja nak guna konsep viral marketing kot? Haha Gula naik, apa akibatnya ya? Roti canai naik tak? Teh tarik naik tak? hehe Kalau naik, ini sudah bagus. Ia sebagai satu inisiatif untuk rakyat Malaysia mengurangkan kadar penggunaan gula.


Mungkin ramai yang akan merungut. Tapi tak apalah, dia nak naik, kita kena naikkan lah dulu IQ kita. Gula naik? Tak apa, tak 20 sen sahaja. Hehe habis aku kena marah dengan orang buat bisnes ni karang. huhu


Tak mengapalah, kurangkan penggunaan gula. Elak obesiti. Ke arah lebih sihat. hehe Tapi perlu ingat, kita tak boleh hidup tanpa gula ok!



TERIMA KASIH SUDI BACA^^

10 comments:

Sunah Mohammad said...

kalo tak cukup gula kang pengsan pulak's kannn~

najihah sahami said...

alamak. kalau harga naik tp gula still sama je lam air. camane tu yunk?hehehehee

Budak Botak said...

makin mahal la harga air kat kedai, adeiiiii...

Entry terbaru -> Wajah2 Facebook Dari 2004 Hingga 2011... (",)

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Mohammad yup betul tu angah..mana boleh tak ambil gula langsung...

FasiHaH SupiaN said...

@najihah sahami haha lau camtu kene lah turunkan kandungan gula tue...hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Budak Botak xpe...air sky juice tak naik harga punye dak botak..huhu

rabiatul said...

bila la nak turun pulak.tak habis2 naik.haha

Ardini Humaira said...

aduyai naik harga gula.. adakah harga cocopie dan coklat akan naik jugak. sbsss... tak bercocopie dan bercoklat la dni pasni

FasiHaH SupiaN said...

@rabiatul hahaha macam tak je nak turun..

FasiHaH SupiaN said...

@Ardini Humaira menteri dah ckp, dilarang menaikkan harga makanan..hehehe