Be Careful! Sila Berhati-hati!! | fasihah.com


May 12, 2011

Be Careful! Sila Berhati-hati!!

Assalamualaikum to all my beloved readers! Ada benda yang aku nak kongsikan hari ini selepas memeriksa emel pagi tadi. Apa bendanya? tapi, tolonglah ya, tolong BE MORE CAREFUL. Ok?



BE MORE CAREFUL


Answer the phone by LEFT ear


 
Do not drink coffee TWICE a day



Do not take pills with COOL water



Do not have HUGE meals after 5pm


Reduce the amount of TEA you consume


Reduce the amount of OILY food you consume


Drink more WATER in the morning, less at night



Keep your distance from hand phone CHARGERS



Do not use headphones/earphone for LONG period of time


Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning



Do not lie down immediately after taking medicine before sleeping



When battery is down to the LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times
   



Terima Kasih kepada penghantar emel Saudara Afiqah Abd Nashir.^^ Untuk pengetahuan semua, perkara-perkara di atas perlu kita lakukan untuk kekal sihat di era pembangunan dan modenisasi masa kini. Boleh kongsikan dengan yang lain. :)


Paling penting, last tu, kalau beteri dah nak habis, radiasi makin tinggi. Tak elok lagi-lagi kat otak. Mungkin sebab itu zaman sekarang muda-muda pun ramai yang dapat penyakit. Kan? terim akasih sudi baca. Opss, ada yang tak faham ke? Rasanya simple English je tu. Kalau tak faham, inilah masanya untuk rujuk kamus. ;)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

19 comments:

::blog anak jawer:: said...

info yang berguna...TQ..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@::blog anak jawer::sama-sama, ingat jgn berkepit 24 jam dgn hp.hehehe

merahitujambu said...

terima kasih info...sgt berguna.kena amik note..=)

d_tieah said...

Berguna sangat.. Info terbaek! Kalau pasal hp tu aku selalu buat owh.. Padanlah selalu pening kepala.. Ermmm,, habis tu camne nak keep in touch kalau tak calling2??? Bergayut kat hp dah berjam sampaikan kadang hp habs bateri barulah nak tido.. Kadang2 kalau mata masih segar lagi, hp tu bercas dan sambung bergayut balik.. Lepas telinga kanan, telinga kiri plak.. Adoi.. Ade solution tak???

Entry Terbaru : Isu Dakwaan Agama Krsitian Sebagai Agama Rasmi ; Hentikanlah

nazirulhazwan~ said...

fuh, yang die suh hati2 tula den slalu buat:P

[sutera kasih] said...

thanks for sharing this good info :)

SAYA TAK SUKA PANGGILAN HANGIT!
FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?

norinaomar said...

best info ni..thanks fasihah!!great!

Hansyirah Takezur said...

nampak cam senang, tapi sangat sukar nak buat.. habit kot.. huhu..

Nur said...

what;s the differ between left and right ear?

FasiHaH SupiaN said...

@merahitujambu ye..kena take note..tp bukan senang nak buat nie.hehehehe

FasiHaH SupiaN said...

@d_tieah hahaha kantoi tiah kaki gayut. malam2 sebelum tidur pulak tuh, siap dengan charger sekali ko nak peluk.hehehe aku cadangkan..tak yahla gayut lelame tu wey..hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@nazirul aku pun sentap baca nie..selalu juga buat.adehhh =.=''

FasiHaH SupiaN said...

@[sutera kasih] welcome! :)

FasiHaH SupiaN said...

@Nur yg tu tak tahu lah nur..mungkin ada kena mengena dgn otak kot....

FasiHaH SupiaN said...

@norinaomar welcome dear :)

Cik Ila said...

huhu.nice info..baru tau byk benda..huhu

Ardini Humaira said...

info yang akak baru tau ni dear. rupanya bateri low takleh jawab eh. isk akak selalu biarkan bateri habis baru cas

FasiHaH SupiaN said...

@Cik Ila sebab itu kita kena selalu berkongsi informasi :)

FasiHaH SupiaN said...

@Ardini Humaira sy pun terkejut bila baca ni kak dini....selama ni xtau..