Baru tahu! Blog pun ada berat jugalah. | fasihah.com


November 28, 2010

Baru tahu! Blog pun ada berat jugalah.

[ Credit ]

Anda sudah tahu?
Blog ni pun ada penimbang tahu?
Aku baru tahu.

Thanks a lot sis atikaahmadiah

Jadi, blog korang berat ke ringan?
Aku prefer ringan lah.
Kalau berat, bila internet tak laju, lambat loading.
Tadi aku blog walking, ada jumpa 1 blogger dia marah bila buka blog lambat loading.
Kadang-kadang kita tak tahu orang lain punya line elok atau tidak.
Apapun, terpulang kepada masing-masing punya ciatarasa lah kan.
Senyum sambil Kenyit Mata.

Kalau nak cuba timbang berat blog, boleh pergi sini

[ mula-mula masukkan URL blog anda dan klik Checked! ]
[ ini berat blog aku, agak berat lagi ni. nanti nak cuba kurangkan bawah dari 100 KB :) ]

Masa mula-mula timbang, berat juga. Aku buanglah mana yang tak perlu, kurang sikit.
Selalunya yang buat blog ni berat widgets, lagu. Sekarang baru aku faham, kenapa bloggers yang popular tak banyak widgets and benda yang tak berapa penting dalam blog.

Tapi kan, tapi kan. Cuba kongsikan bagaimana nak buat blog ni cepat loading nya.
Korang tengok blog aku ni kan, cube korang beritahu apa yang patut dan tak patut.

Kalau orang dah excited dengan tajuk entri yang diiklankan. Tiba-tiba, bila klik link tersebut, lambat pula loading nya. Kan buatkan orang patah hati tu. hehe

p/s. Thanks to sis atikaahmadiah again for the followers award ya! ;)




TERIMA KASIH SUDI BACA^^

16 comments:

Faisal Arrifin said...

blog aku lagi ringan dari blog ko. yahooo...
tp ko lagi ringan dari aku. huhuhu..

FasiHaH SupiaN said...

aiyoo pacikk..berapa berat??

zahra pazim said...

saya punya ringan lagi. :)

FasiHaH SupiaN said...

Saya sangat jeles dengan anda. Oh tidak..huhu
Mungkin kerana Nuffnang Ads kot..

Muhammad Hamidi Zamri said...

blog yg hebat x perlu bnyk widget..cukup yg basic sudah..
senang org nak loading blog kita...

Faisal Arrifin said...

tah, rasanya tgk macam blog aku lagi berat, dgn picture lagi. tp tak sangka ringan.

FasiHaH SupiaN said...

@faisal tiba-tiba aku pelik dgn timbang tu, makin sikit KB aku kurangkan makin lambat lak loading dia. Ok, jadi malas nak tengok lagi.

FasiHaH SupiaN said...

@hamidi
macam tak percaya hamidi komen ;)
yupp, blog anda pasti ringan kan!

rieyana ynn said...

tgk sini jap...;d

FasiHaH SupiaN said...

thanks rieyana. :)

Muhammad Hamidi Zamri said...

eh lg berat.. tp laju loading..
so, semakin berat KB, semakin laju loading rasanya..

hans said...

blog saya berat x?

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

FasiHaH SupiaN said...

@hamidi tak berapa faham,maksudnya?

Raby said...

woh nak timbang jugak la

FasiHaH SupiaN said...

sila sila, jangan segan2. ;)

Anonymous said...

I love to come back to www.fasihah.com
[url=http://topmusclesupplements.org]prohormones[/url]