Selepas Sebelum Semasa 2 | fasihah.com


November 18, 2010

Selepas Sebelum Semasa 2

Tiba-tiba...

Cik Najiha Jee masuk bilik. Mahu tahu dia buat apa? dia tanya...


Jiha: nak makan tak?
Aku: ( sambil mata bersinar-sinar, bibir tersenyum riang, malu-malu, kononnya! )
Nak makan? haha aku tak da duit lah wey..
Jiha: Nak makan tak? 
Aku: hmm..hmm..
Jiha: nak tak? Aku nak belanja nie. (sambil mengajukan sekeping not warna hijau biru)
Aku: (aiyooh,sudah tergadai prinsip mahu lupakan makan malam) haha jiha nak belanja ke? kalau nak belanja, naklah makan ^___^
Jiha: nah, amik duit nie, belilah apa yang kau nak makan. Semalam kata nak makan maggi kan. Beli banyak sikit, kau tak ada kerjakan petang ni. Kau masak untuk semua.
Aku: haha ok, ok, nak beli apa nie? Maggie ye? berapa banyak?
Jiha: belilah sepeket besar tu ke. Ko masak ye. Beli telur sekali.
Aku: (terus mencapai tudung dan berlalu ke KIOSK)
Jiha: jangan lupa, minta cili kat mak cik. Tak pedas tak sedaplah.
Aku: Ok. menurut perintah.


Maka, nak dijadikan cerita. Jadilah aku chef tak bertauliah sekali lagi petang itu. Cuaca gelap di luar. Sejuk. Aku tersalah beli, aku terambil asam laksa. Nak kari. Tapi sudah tiada. Tak mengapalah. Cik Jiha suka yang asam laksa. Ok, aku pun masak. masak 5 Paket semuanya. Cik Jiha dan Cik Fiqa sibuk berkemas untuk pulang. Aku belum berkemas pun, belum boleh pulang. Mereka akan pulang malam tersebut juga. Sebab itu jugalah aku yang masak.

Aku pun gunakanlah kepakaran yang ada untuk memasak maggi tersebut. Kemudian, mereka pun makanlah selepas siap sahaja masak.

(maaf, tiada gambar untuk maggi kali ini, tak terfikir pula nak ambil gambar. Apapun, memang kaw la, sebab pedas. Walaupun tak pernah makan Asam Laksa. Pedas and panas serta lapar punya pasal. Sedap sahaja lah jadinya)

Thanks a lot kepada cik Najiha Jee kerana menaja makanan malam kami untuk hari tersebut.

Malam itu aku ditinggalkan mereka berdua. Mereka berdua sudah membawa diri pulang ke rumah masing-masing. Tinggallah aku terkontang-kanting kat bilik. Malam itu, aku meminjam laptop Kak Paan. Thanks a lot Kak Paan untuk laptop dan external hard disk.




Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Comments

Dapatlah tengok Family outing. Pastu dok finin-finin2 Lee Jun Ki ngan Min Ho. hahaha

Ok,pasni aku nak citer yang SEBELUM tu. Banyak cerita dan ada banyak gambar juga.

p/s: Manfaatkan cuti anda. ^__^
Selamat Hari Lahir Fizah.
May Allah bless you..
Semoga terus matang dalam menghadapi kehidupan mendatang.


***Fizah, Nak hadiah!hahaha


If God brings you to it, He will bring you through it. In Happy moments, praise God. In Difficult moments, seek God. In Quiet moments, worship God. In Painful moments, trust God. In Every moment, thanks God.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

6 comments:

Nurhafizah Shafri said...

thanks seha...tp kan... OIT! APASAL AQ KNA BG HADIAH LAK??? dh la aq join semulut pon maggi korg...tp kira dimaafkan sbb i'm home b4 you all...hahahhaha..^_^

FasiHaH said...

hahahahahahahahaha

eleh..ko kat langkawi jap je..hehehe ^___^ mood:jahat =p

mane tak nye aku yang kena minta hadiah,aku ade RM1 jah..ko lah kena bagi hadiah..MURAH REZEKI weyyy!!hehe

Sweetie Fafie said...

happy hols,kak seha! layan family outing ? yuhuuu sep2.

maggi asam laksa mmg pergh...hehe

FasiHaH said...

family outing!!!yeah....
hehehehe lee jun ki, le hyo ri..ramai ada...hehehe akak senior ada semua episod lak tuh,memang...hehehe tak tau nak describe lah.hehe

asam laksa??aiyo...suka asama laksa juga ka fafie?? =__=''

Sweetie Fafie said...

haha yup kak...=D

FasiHaH said...

lain orang, lain preference nya..xD