Kenapa Tak Ramai Orang Komen Entri? Sebab . . . | fasihah.com


December 22, 2010

Kenapa Tak Ramai Orang Komen Entri? Sebab . . .

Salam dari FS. Ok, nak kongsi sedikit satu benda ni. Antara ramai followers dengan ramai commenters. Korang pilih yang mana? FS pilih komen. Kalau follower sikit, tapi komen banyak, itu menunjukkan entri kita mungkin hangat untuk dibincangkan atau mesra pembaca. Mungkin.

So, antara sebab orang tak suka bagi komen sebenarnya, salah 1 sebab musabab yang FS sendiri tak suka bila ada verification untuk published comment. Ini melambatkan lagi proses pengeposan koman. Kadang-kadang juga pembaca malas nak komen bila tengok ada verification words ni. Sebab FS pun tak suka bila ada benda ni.


Kalau nak tahu, Cik Tom pun tak suka juga. Cuba baca entri Cik Tom yang ini. Cik Tom, kita sama-sama tak suka kan? Hehe Cik Tom, promote blog Cik Tom yang comel sekejap kat entri nie ye ;)

So, macam mana nak deactivate verification words ni? 

Ok, Mula-mula lepas log in Blogger, klik "Settings"



Kemudian pergi ke "Comments"

Klik pada gambar untuk lebih jelas.

OK, kemudian cari "Show word verification for comments?"  dan tick kan pada "No"


Ok, lepas itu. Klik "SAVE SETTINGS". Siap!

FS kata: Semoga ramai yang tak rasa malas nak komen dah lepas ni. ;)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

12 comments:

Ayuni said...

btul, sakit mata pastu klau komen x pop up windo lg sakit ati....

Nieza Micha said...

nieza pun tak suke la word verification tu.. buang mase..=.='

dulu nieza pun mule2 ade bende tu... nasib member tegur... kalau tak, tak tau ade mende tu... terus setting balik... huhu...

saiful said...

ada kekurangan dan kelebihan mengaktifkan fungsi word verification.
kekurangannya mmg org kurang nak bagi komen tapi kelebihannya,mengelakkan spam yg x diundang.

aida4eva said...

sme la..sy pn xske komen ble ade word verification tu..grrrr~

nuR izyan said...

yolah...verification code..selalu buat den marah..hehe :)

Muhammad Hamidi Zamri said...

saya pun sudah buang lama..setelah ada commentator suruh buang.. huhu

Cik Tom said...

mmg betul..susah nak komen bila ade verification+embeded comment...

hehe...tenkiu backlink...

Kuman Chaos said...

betull.. aku pun mmg meluat kalaua da verification nih.... kengkadang dah type komen panjang alih alih kena verify lak.... aduh
kuman "Tornado Final layer!!.." Entry

Redbloodsnow said...

haa tol tuh. tuh lah salah satu punca x ramai yg ngomen. yg xde pop out kome box lgggg lah zie mls nk ngomen...huhu

FasiHaH SupiaN said...

@Ayuni
hehe tak suka juga yang tu,makan masa :)

@Nieza Micha
sama lah kita :)

@saiful
ya ada benarnya, tapi rasanya anti-spam dah ada, sebab hari tu ada dapat komen yang ada spam, dia akan letakkan dalam anti-spam xsilap :)

@aida4eva
yup, me too;)

@nuR izyan
hehe sabar2 :)

@Hamidi Zamri
ha..bagus :)

@Cik Tom
welcome cik tom :)

@Kuman Chaos
hehe yang tu memang agak ar tension sikit ea kuma??hehe

@Redbloodsnow
sebab take time kan nak komen. same la kite ;)

Encik Blogger said...

btol.. pstu kene popup baru senang skit.. kalu tak susah nk back balik tgk entry lain2..

azu said...

emm..mmg betul.setuju..tq2..kalo sudi sggh blog Azu ye.tq
http://azumie.blogspot.com/