Kehebatan Seekor Tikus Siber | fasihah.com


June 20, 2011

Kehebatan Seekor Tikus Siber

Assalamualaikum dan selamat malam. Tikus Siber semakin mengganas. Antara kerosakan yang dilakukan ialah dengan memakan kesemua list di bawah in.

  1. woofer(speaker)  roomate yang baru beli tak sampai 1 hari...habis wayar di gigit sampai putus...tak boleh pakai dah...mahal tu..
  2. AJ punye cable usb henset... di gigit wayar sampai putus gak...
  3. charger henphone roomate..pun di gigit wayar sampai putus...
  4. maggi 4 bungkus...gigit siket lepas tu blah...
  5. biskut 1 bungkus besar...belum open pun lagi..
  6. ovaltine bungkus sederhana...baru beli tak sampai 1 hari...belum open pun...digigit sampai koyak..tak boleh mkn sbb dah kene kencing...
  7. panadol active fast 2 biji...hancur lebur di kunyah nye..
  8. padadol soluble 4 biji...hancur gak....
  9. panadol biase sebiji...gigit separuh...
  10. nescafe 3 in 1... 1 peket....


Terkejut aih den baco. Tang makan panadol acti-fast tu, mesti tengah pening sebab makan charger handphone si AJ. Kesian aku nengok ha. Aku rasa kat asrama tuh banyak je kucing, apesal still ade tikus ni AJ? Pasang perangkap ke. Apa lagi? Ha, racun tikus!! Brilliant tak?


Jadi, pembaca yang budiman, kacak lagi anggun, cuba bagi idea kat anak jawa macam mana nak halau tikus ni.
TERIMA KASIH SUDI BACA^^

9 comments:

JIJI YU said...

aku nak bela la sekandang

::anak jawer:: said...

tikus kat dlm bilik...kucing kat lua bilik...xle bwk masuk...ntah la..hostel lme xde pun masalah ni...masuk hostel baru...ade pulak...asal jgn bawak penyakit sudahhh

Nurul Jannah said...

letak racun tikus !

Siti Arfah said...

Waa jhtnye tikus2 itu. huhu . Juz letk prngkp tikus @ racun tikus je la. Xpn pindh je dr situ. hehe

merahitujambu said...

EEEUUU..TIKUS??SY X GELI KOT..SBB BELA HAMSTER..HEHEHE....

Mohamadazhan.com said...

tandanya asrama kotor =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

latak je racun tikus...atau psg perangkap.klu makanan dan segala wayar habis dia musnahkan mmg parah gak tu.

bersama kak Es said...

panadol menstruat dia tak gigit ke ekekeke..
dasat punya lapo la tikus ni.

cuba pasangkan/baca sentiasa (time ada kat bilik ) surah al baqarah. Tgk dalam seminggu dua ... ada kesan tak ?

cuba dulu nnti bagitau kak es..

Sunah Sakura said...

hahaha~ ari tu baca gak kat blog AJ ni... kesian dia...