Petua Gigi Sentiasa Nampak Putih | fasihah.com


June 9, 2011

Petua Gigi Sentiasa Nampak Putih

Assalamualaikum! Gigi dah gosok belum hari ni? Putih bersih berkilau tak? Nak tahu tak macam mana cara nak putihkan gigi? Confirm orang tengok memang sentiasa putih sahaja! Ini caranya!



SEJUMLAH orang memakai lampu bercahaya pada gigi yang kini menjadi trend di Jepun.
TOKYO - Senyuman yang bersinar kini menjadi trend terbaru di Jepun dengan pemakaian lampu pancaran diod (LED) pada gigi, lapor sebuah akhbar semalam.

Trend itu yang popular dalam kalangan remaja, melibatkan barisan lampu LED dilekatkan pada gigi seperti pemakaian pendakap gigi.

Gigi yang dipakaikan dengan lampu LED itu akan bercahaya setiap kali pemakainya membuka mulut.

Produk itu boleh digunakan bersama komputer bimbit yang boleh mengubah cahaya pada lampu tersebut daripada hijau kepada merah atau menjadikannya berkelip-kelip. 
- Agensi
So, ada sesiapa nak ikut jejak mereka? ;)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

26 comments:

Ayuni said...

kreatif tp x maulh...

Hafriz el-Muhammady said...

Wah... bleh la nak putihkan gigi pasni... hehe

zahra pazim said...

wahhh. nak beli lah nanti. haha

niesz said...

wow!putih giler..ade effect x kalau pkai nie..ehe..

doakan adik niesz yer..
updated entry : risau nya adik kat kaherah, ada rusuhan

Firdaus Kasim said...

ah! org jepun nie sume cipta benda pelik je.. haha!

Firdaus Kasim said...

Hye Fasihah, saya suka tgk blog anda yg simple, clean dan penuh informasi. Blog ini layak dpt anugerah kualiti pilihan blogger malaysia. Sila claim award kualiti di firdauskasim.blogspot.com
hanya copy HTML dan tampal/paste di blog anda

Adil said...

owh jadi sbenarnyer gigi dieorg x putih la tuh .. wu..

kalau mcm tuh , x payah gosok gigi pown x pe , org x tau gigi dah kuning sbb pakai bnde LED tuh
hahha ;D

~MiKaPaRaDiSe~ said...

jom join contest mika..
http://mikaparadise.blogspot.com/2011/01/contest-teka-senyuman.html

sissyira said...

salam malam isnii =)

huhu,muka hitam gigi putih,tak sanggup lah...huhu


p/s:so3 lama tak singgah sini,line problem ;(

sissyira said...

salam malam isnii =)

huhuh..muka saya hitam, kalau gigi putih kelakar la,,,tak sanggup nak buat.huhu

p/s:so3 lama tak singgah sini,line problem ;(

airaniez wirdani said...

Haha..nasib LED takde elektrik..klu tak makan abis kena electrik shot!

FasiHaH SupiaN said...

@Hafriz el-Muhammady pakai LED.hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Ayuni hehehe LED tu macam bahaya je kan..tapi macam best je..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@zahra pazim boleh la timmy, makin berseri muka timmy :)

FasiHaH SupiaN said...

@niesz aah,cerita mesir camna niesz? saya baru balik kursus, sepanjang kursus tak tahu pape citer mesir... member kat mesir baru balik msia, ingat nak jumpa dia sat gi nak tanya citer sebenar..

FasiHaH SupiaN said...

@Firdaus Kasim hahaha innovasi...kan penting..nampak pelik, tapi??haha

FasiHaH SupiaN said...

@Firdaus Kasim eh eh, dapat award ke Firdaus? biar betul???

FasiHaH SupiaN said...

@Adil haih..lau tak gosok, bau apa lah kang adil...

FasiHaH SupiaN said...

@~MiKaPaRaDiSe~ insyaAllah saya ke sana nanti..

FasiHaH SupiaN said...

@sissyira saya pun dah berapa lama tak online sis, baru habis kursus....

FasiHaH SupiaN said...

@sissyira hehehe ada kontra dis itu.hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@airaniez wirdani aahlah airaniesz, bahaya kalau ada letrik..huhu

Firdaus said...

@FasiHaH SupiaN yup! award tue saje2 je sy buat.. kalau sy suka tengok blog tue, saya suruh dia claim award tue letak kt blog dia.. nk claim awk g kt firdauskasim.blogspot.com

d_tieah said...

Lawak giler.. Kang sakit plak mata kalo tengok malam2 dalam gelap.. Tapi bila time blackout senang ckit kan??? Hehehe..

Entry Terbaru : Day 1 : 10 Things About Hate

Akusipenulisblogygmalas.. said...

ni bukan putih..tapi blink3..hahahaha

http://liailnia.blogspot.com/2011/06/realiti-hidupku-sebagai-perokok.html

Bella Enveeus said...

Hahaha.. Ada2 saje org Jepun ni! :D