Buka Mata, Apa Isunya Kali Ini? Konsert depan Masjid, soo What? | fasihah.com


June 9, 2011

Buka Mata, Apa Isunya Kali Ini? Konsert depan Masjid, soo What?

Ladies and gentleman.

Memetik kenyataan CEO Suratan Kebetolan.

Bloggers,mase gambit fuck kan kite,sume.kecoh nak buat entry,ni AF final nak buat depan ngn masjid kite tak amek port pon.ape kes?isu cmni la pttnye kte bersatu
Kita laju kalau bergossip! Kalau retis, laju semua nak buat entri. Kalau agama, nak jenguk, tengok tajuk, nak klik pun susah kan? Apatah lagi nak bersatu menegakkan agama. Terasa? Tepuk dada tanya Iman. Dah bersedia kalau esok hari terakhir kita? Banyak dah amalan tu?


Baca lanjut di Sunah Suka Sakura

Mungkin ada yang kata, ala benda kecik pun nak kecoh.


Isu konsert final AF yang diadakan di Dataran Putrajaya, berhampiran dengan Palace of Justice, tidak jauh daripada Masjid Besi, Putrajaya. Jiran blog, ade buat entri ni dan entri ni beberapa hari lepas, dengan gambar sekali. Ramai yang turut membantah konsert diadakan di situ, tak kurang yang meminta agar entri berkenaan diremove. Malah, ada juga yang kurang mengambil tahu tentang ni.


Gambar Google Maps

Kalau dilihat pada gambar Google Maps kat atas ni, boleh lah kamu-kamu nilai sendiri, jarak antara Dataran Putrajaya dengan Masjid Besi. Dan bayangkan juga rehearsal konsert final AF bakal diadakan sejak tengahari lagi. Fikirkan juga, speaker yang digunakan bukanlah macam speaker laptop kamu tu... more >>>

Betulkan yang biasa, biasakan yang betul.

Patut ke tak patut?
TERIMA KASIH SUDI BACA^^

11 comments:

Sunah Mohammad said...

terima kasih! moga ada mata2 yang terbuka!

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Mohammad semoga ada yang terbuka mata hati juga fikiran....

Gayahspears said...

buka mata beso2... kalo x paham lagi.. jum kita bako je dorang nih >_< huhu

norinaomar said...

Rasanya diorang tetap teruskan nak buat kat situ..just wait n see je lah kan?

aQi + GenGkey said...

err..
program hari belia yG b'langsung tempohari pun kat situ gak lokasi nye..
lg ade bnyk aktiviti + konsert + race sume..
ade org buat bantahan tak ek...
hehe..:D

waRDah a.k.a QiQi said...

ni lah yg jadi bile hiburan diagung2kan....

jom pegi konsert nasyid kat dataran Shah Alam... :)

jauh dr masjid negeri ye.. ^_^

merahitujambu said...

x best laa akedemik fantasia..semakin merepek..elok lagi maharajalawak!

CikAizA said...

ermm.. senang cter.. xah lah ada konsert2 ni... bukan tambah pahala pon... dosa adalah...

::blog anak jawer:: said...

baru tau...tak sangka jarak pentas dengan masjid terlalu dekat...tp xde ape kita boleh buat...lokasi tak kan di ubah...

cuma kita berharap, diorg jaga tatasusila kat depan masjid...jgn tinggal solat..tu je yg dapat di buat untuk jaga kesucian masjid...

-Yok mampir diluk = gay dan bisex juga manusia biasa...jangan dihina...beri peluang mereka untuk berubah...

Mohamadazhan hjDesa said...

biasa kalau orang atas fikir guna lutut...

tarikan orang muda...sekali jemaah masjid tertarik...

Solihin Zubir said...

mintak2 stage tu runtuh msa diorg tgh perform..
bengang btol..