Tertipu Dengan Menu Di Sebuah Restoran | fasihah.com


January 21, 2011

Tertipu Dengan Menu Di Sebuah Restoran

Salam Semua.
Salam pagi Jumaat.
Semoga semua sihat-sihat dan menemui barakah hari Jumaat.

Dah breakfast?
Lupa hari ni ada discussion dengan kawan. Haih aigoo
Ok,ok nak pergi ni sat lagi.

Nak kongsi dulu cerita ni.

Aku paling tak suka kena tipu tang Menu makanan ni.

Dalam buku menu tu tulis

Fruit Juice

Korang tahu kan rupa fruit Juice macam mana sebenarnya?

Fruit Juice dengan Cordial sama ke?




So, nak dijadikan cerita.

Aku minta Watermelon Juice. RM 4.50

Sekali dia bagi, cordial tuh yang kat atas.

Oh My God..

Aku tak berapa suka Cordial itu! Manis sungguh!
Of koz la bukan manis buah kan?

Kena tipu hidup-hidup.

Malas nak cari gaduh.
Tapi aku sepatutnya ada saja hak nak mempersoalkan kan?

Tak apalah, after diz, sebelum nak order kena tanya habis-habis.

Tak mahu kena tipu.

Korang pernah tak kena tipu macam ni?
Posted by Picasa

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

24 comments:

Sunah Mohammad said...

huhu.memang selalu gitu pun kedai2 makan ni..campur kordial..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

syed pown penah kene tipu gk,,,1st time ade jual mknn yg harge berasingan,tp time 2 xtahu..

jd,syed order nasi goreng ayam..harge nye lak,nasi goreng Rm3..ayam RM 3....kalau ar syed tahu harga x same,x g ar syed kedai 2

nazirulhazwan~ said...

la, hemtam jela, customer always rite woo

Ujang9897 said...

gua pernah kene makan kt satey kajang samuri tue..mintak jus..sampainya air kordial..., apa lagi..mengamuk la..hehe

airaniez wirdani said...

air buah katne tu sis?slalu air buah kat HS paling sedap..dahla murah..klu kat kl ni mmg byk penipu je..suka cekik darah org,tulis menu lain,hantarnya lain..erk

Epy Ain said...

fight for ur rite...
tp ain ni sll penakoot
tp spatutnya fight la kan.. hehe

kiwi said...

mhlnye...x ske la kdai cmtu..baik mngadu kt bos dia

mr.k_boy said...

kalo aku...mmg dah mengamuk dah tu kot... mmg itu yg pertama dan terakhir aku akan duduk n makan kat kedai tu... (kalo aku la) hik3

niesz said...

ha a..skang ni dorg mmg suke letak gule je tuk manis kan air tu..

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Mohammad kalau buah tu ada boleh terima lah gak sunah..ni...buah tu xnampak..rasa pun bukan tembikai..hailaaa

FasiHaH SupiaN said...

@Syed Hilmi Syed Yahya syed..lau macam tu lagi lah melampau kan....

FasiHaH SupiaN said...

@nazirulhazwan~ naz, xtahu kenapa semalam terbaik sikit, terima je kan..huhu

FasiHaH SupiaN said...

@Ujang9897 dapat imagine muka ujang mengamuk. hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@airaniez wirdani dekat wangsa walk la airainiesz...kat HS tak pernah rasa lagi.. sedap ea? nanti kita rase...

FasiHaH SupiaN said...

@Epy Ain hehe ain, pernah buat tak??hehe

FasiHaH SupiaN said...

@kiwi kiwi..memang tak suka la...sakit hati........

FasiHaH SupiaN said...

@mr.k_boy memang kali terakhirla...

FasiHaH SupiaN said...

@niesz haih...diabetes kang lau selalu minum manis2..hehe

Mohd Ridhuan said...

biase la kdai makn...
lain yg kita nak...
lain yang kita dapat...

Sam Posmen said...

dunia sekarang semuanya nak di tipu.

lain kali panggil je tokey kedai tu. gunakan hak kamu sebagai pengguna.

kalau mendiam kamu dan orang lain nanti juga yang rugi

FasiHaH SupiaN said...

@Mohd Ridhuan huhu sakit hati..

FasiHaH SupiaN said...

@Sam Posmen baik..terima kasih sam posmen!

Amira Naddia said...

penah oder menu paling cipan la. name die nasi paprik ok. pahtu harge rm 6.5 sbb;

nasi kosong: rm1.5
sayur paprik: rm2
daging paprik sikit nk mampos: rm3

BENGONG PUNYE KEDAI!! marahnye ai...hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Amira Naddia hehehehe yg ni tuh 9.50 lagi haaa..huhuhu memang agak berasap lah..sabar2 :)