Cerita Semalam - Pesta Coklat Malaysia, Mid Valley | fasihah.com


January 9, 2011

Cerita Semalam - Pesta Coklat Malaysia, Mid Valley


Assalamualaikum! Selamat pagi semua! Dah breakfast? Akhirnya, dapat juga merasa waktu yang relax walaupun sekejap. Ok, semalam what was planned before, it become reality! haha What a pleasant and hectic day korang!
Balik-balik kelas Leadership lapar-lapar tuh, terus pakat tunggu bas Encik Rapid. Pergh, terlepas 3 bas. Sebab? Kawan yang sorang ni tak turun-turun lagi. Tak apalah, tunggu. Pergi sama-sama.

Sesampainya bas Encik Rapid. Ya Allah, overload dah bas tu! Tapi dia suruh masuk ja. Akibatnya? Berhimpit dalam bas. Rasa dah macam naik Roller Coster. Menyeramkan! Macam-macam bunyi ada. Langgar. Apa taknya, bas Encik rapid tu rendah. Memang sangkut lah jawabnya.

Macam ni lah bih kurang. Padat! Tapi Pak Cik driver tu tenang je beb! Kitorang semua dah risau gila kot.
Ha,  kurang lebih macam itu. Tapi tak sampai ke luar-luar lah. Memang pengalaman yang tak dapat dilupakan. Kitorang pun nekad. Pasni, tak nak keluar weekend dah. Pergh, ape pasal ramai bebenar yang kuar. Padat terhimpit-himpit. Kalau dia langgar bonggol. Pergh.. menyeramkan.

Seterusnya.. Destinasi kami KL Central. Sesampainya di situ. Terus naik pergi Food Court, makan wey. Lapar gila. Alahai, tak sempat nak amik gambar makanan, laju je makan. Lapar punya pasal.

"KTM KE SEREMBAN YANG DIJADUALKAN PADA PUKUL 12:57 TENGAH HARI AKAN TIBA LEWAT DAN DIJADUALKAN TIBA PADA JAM 1:30 TENGAH HARI"

Lepas makan, terus lah nak amik KTM. Boleh pulak kitorang relax-relax. Time tu pukul 12:40 gitu. Sekali sampai bawah. DAAA KTM. Arghhh kitorang terlepas KTM!!!!! Kena tunggu lagi 40 minit! 

Sesampainya KTM ke SEREMBAN..

Google
Gambar kat atas tuh. ha lebih kurang macam itulah ramainya. Tapi lagi ramai. Tak payah jalan. orang belakang dah tolak. Aduhai, aku dah lah kecik. Kenapa mesti nak berebut tolak-tolak ha? Awal-awal sebelum KTM sampai, elok sahaja beratur. Bila dah sampai, semua serbu, main tolak je! Aihh. Kot ya tunggulah semua keluar dulu. Tak menyabar. Panas wey. panas. Kena tolak dari belakang. Masa ini juga bahaya, takut ada penyeluk saku. Orang yang selalu seluk ni waktu-waktu macam ni lah dia nak ambil peluang kan.

Ok, dah lah, jom tengok sikit antara gambar yang ada. Sikit je. Tak perlu banyak-banyak. Nanti korang bukan tengok sampai habis. Hehe

Dazzle Choc
 Ok, atas tu gambar Dazzle Choc. Kat booth ni, ada 1st class chocolate dengan 2nd class choc. I just knew it yesterday that chocolate pun ada class u olls. Memang kelas lah. Yang 1st class sedap! Yang 2nd class kurang manis sikit.

GRANDEUR

Choc ala-ala Lolipop
Haih, juru kamera terambil gambar Valentines Day lah pulak. Korang kalau nak, beli makan boleh. Sambut jangan. Jangan cari coklat ni 14 feb nak bagi aweks pulak. Buat apa bagi aweks pun? Makn sendiri sudaa.

Printed Choc.
Ok, kat booth yang ni. Korang boleh print gambar korang atas chocolate. Cakap je gambar apa. Semua boleh. Ada website lagi. Tinggal pergi website tersebut dan print gambar anda atas coklat! But Of coz. no money, no printed choc la! itu sudah tentu ;)

Another printed Choc. happy Birthday!


Some More Childish favourite Choc

Antara pengunjung
Ramai pengunjung. Paling best kenapa? Sebab boleh rasa. hehe Tester dan tester dan tester. Belinya? Haha Dah dia bagi tester. Amik saja lah kan. hehe

Egg Chocolate
Ok, kat booth ni menerima tempahan untuk Gift Majlis Perkahwinan macam gambar kat atas ni kan. Coklat telur. 1 tu RM 1.80 tak silap. Lupa. Huhu.

In a nutshell. Hehe Tiba-tiba macam kena buat esei MUET plak. Ok, secara konklusinya? Aku hampa. hehe Sebab tak ada CADBURY!!!! Rupanya dia cuma nak mempromosikan Cokelat Malaysia. Apapun, tahniah kepada penganjur with full effort to accomplish this event.

Mungkin pada masa akan datang boleh buat yang lebih baik. Maybe join venture dengan other foreign choc or whatsoever. Apapun, the most important thing, they should present their events nicely. The prop and so on. Dont be too apa orang kata, kosong. Bukan setakat booth. I mean, kena lah ada tempat yang welcoming visitors.

Ok, setakat ini dulu. Suka cokelat? Hari ni last kat Mid valley Exhibition Center. Sampai 9 malam. Sila-sila ;)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

18 comments:

De Mois said...

Wah..ada pesta coklat ke. I kat johor la. Nak makan freeeee..haha

KTM memang selalu lambat & menyusahkan. Jgn mareee...kui3

Nur said...

wah sakna makan cokelat eh....owh coklat msia je ke..urmm..msia pon ada buat eh...x tahu plak

Ujang9897 said...

wow coklat..my peberet..hehe

uNa said...

sedapnye dpt mkn coklat..mkn, mkn gak..una ada tag utk join GA..try ek..

h A n Y S said...

ala..tak tau pon.. kalau tau memang nak pi, ari ni plak tak leh pi, AJL punya pasal..hahaha
;D

aTiKa aTeRkaH said...

untuk aku mana? untuk aku?...heee

kiwi said...

seronoknye...comel2 je coklat..nk jgk.. ^^

FasiHaH SupiaN said...

@De Mois bak makan free kena pergi johor rupanya..hehe KTM memang begitu..faham sudaa...

FasiHaH SupiaN said...

@Nur ada, ha, sebab tak tahu tu lah dia buat fair nie..nak bagi orang malaysia tahu..

FasiHaH SupiaN said...

@Ujang9897 my peberert too la ujang.hehe

FasiHaH SupiaN said...

@uNa nanti tengok Una punya blog ye :)

FasiHaH SupiaN said...

@h A n Y S haha AJL punya pasal..coklat pun xpa lah kan...hehe

FasiHaH SupiaN said...

@aTiKa aTeRkaH eh eh, tak bagi duit, nak coklat ler pulak...hehe

FasiHaH SupiaN said...

@kiwi orang suka sebab comel2 je lah tu punye pasal..hehe

sissyira said...

salam

tak ada ke choc yang balance dalam bilik tu..heheh

airaniez wirdani said...

amboi..smgt mkn coklat free ye..boleh *tapau* tak?haha

FasiHaH SupiaN said...

@sissyira hehehe kat bilik mana tu ssyira???hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@airaniez wirdani hehe airaniez, kalau bleh tapau.lama dah bawa balik banyak2..hehe