Awak Comel lah Bila Senyum! | fasihah.com


January 5, 2011

Awak Comel lah Bila Senyum!

Assalamualaikum semua! Selamat pagi.. Dah breakfast?


So,mulakan hari ini dengan senyuman ok?

Macam ni - -




Jadi,apa kelebihan senyum?
  • Paling penting, Senyum itu sedekah. [ Tak perlu dengan duit,dengan senyuman pun kita dah boleh bersedekah tau! ]
  • Senyum itu senaman. [ Para saintis mendapati senyum dan ketawa merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman di mana dapat merangsang seluruh tubuh dan mampu memberi manfaat berguna kepada sistem saraf otak dan juga hormon-hormon. ]
  • Memulakan hari dengan senyuman dapat menceriakan hari yang dilalui. Apabila kita tersenyum, badan turut 'tersenyum' dan menganggap kita gembira. [ Jadi pagi-pagi bangun, jangan moody, banyak-banyakkan lah senyum. Jumpa jiran sebelah nak pergi kerja, jumpa jiran sebelah nak pergi kelas, bawak-bawaklah senyum ye. ]
  • Senyum awet muda! Aku tahu, korang semua kan nak kelihatan sentiasa muda kan? Jadi, perbanyakkan senyum. [ Apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi. ]
  • Senyum hilangkan stress. [ Stress ada 2. Senyum dan ketawa dikategorikan sebagai stress yang baik. Stress yang tidak baik akan memberi tekanan kepada sistem ketahanan badan. ]
  • Senyum merendahkan risiko sakit jantung. [Senyuman yang diakhiri dengan ketawa mengaktifkan kimia badan dan secara tidak langsung merendahkan risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, atritis dan ulser. Pusat Perubatan Universiti Maryland menjalankan kajian ke atas 300 responden dan mendapati 40 peratus orang yang mengidap penyakit jantung kurang ketawa berbanding orang yang sihat. ]
Banyak lagi antara rahsia disebalik senyuman ni. Boleh cari kat Google, tak pun pergi laman ini.

Barulah hari ini boleh berjalan lancar,kan? Ok, senyum selalu! ;)



haha ok,ok jom pergi kelas!;)

May Allah bless us!

Kalau suka, boleh like atau share :)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

24 comments:

iwan_dextrous said...

nk breakfast tp x ad geng..jom teman iwan..huhuhu

Dextrous cyber life

BilaGadisBercerita said...

:)

eqbalzack said...

abg eq dah senyumm...sampai ke telinga ni...nampak tak? hehe

(^_~)

FasiHaH SupiaN said...

@iwan_dextrous huhu tadi nak p kelas la iwan, breakfast cloud 9 je..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@BilaGadisBercerita like that la ! ;)

FasiHaH SupiaN said...

@eqbalzack haha ok macho dah tu abg eq! ;)

ハソソの_hann_no said...

sempat lagi update ye time nk ke klas...*sambil tersenyum

Cik Kyla said...

salam,

jom senyum!! :) :D

FasiHaH SupiaN said...

@ハソソの_hann_no hehe geleng kepala je hann kan baca..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Cik Kyla makin cantik cik kyla senyum! :)

Faisal Arrifin said...

Kalau tersengih okay x?

Atika Natasha said...

snyuuummmm kpd smuaaa...snyumanmu...amatlah bharga..hehe...nak nyanyi2 jap bila neng0k entry nih..

nunui Joe said...

sy suka! :D

FasiHaH SupiaN said...

@Faisal Arrifin boleh ler tue..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Atika Natasha hehe betul tu atika :)

FasiHaH SupiaN said...

@nunui Joe saya pun suka ;)

Ujang9897 said...

sy sentiasa senyum..hehe

dah tag tuan rumah nie..tgk sini

http://azfar9897.blogspot.com/2011/01/jom-sertai-bloglist-blog-bdk-botak.html

Pajill Nostra said...

Mcm lagu tu.. Senyum, xperlu kata apa2... :)

Shaheila Malek said...

suka tgk baby senyum..comel jer.. ^^

Seri said...

senyum penawar duka
mengubat hati nan lara

FasiHaH SupiaN said...

@Ujang9897 dah buat lah ujang.hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@Pajill Nostra hehe aah ade kan lagu senyum :)

FasiHaH SupiaN said...

@Shaheila Malek hehe baby sentiasa comel ;)

FasiHaH SupiaN said...

@Seri wah..berpuitis ;)