Bloggers : Jangan Tinggalkan Link Di Ruangan Komen | fasihah.com


July 13, 2011

Bloggers : Jangan Tinggalkan Link Di Ruangan Komen


Penat yaw kemas umah. Sat lagi nak masak. Duduk depan PC kejap, terus jenguk latest update daripada Hans. Jadi terus jenguk sumber terulung pula Entri Cikgu Dahlia. Jadi dapat disimpulkan bahawa..

Korang janganlah letak link korang kat ruangan komen lagi dah ye. Setakat komen je, tak perlu letak latest update.

Sebabnya.. lah kan dah baca kat blog Hans dengan Cikgu Dahlia, patut dah tahu sebab! hehehe Oklah, kenapa jangan letak komen yang tuan blog boleh access terus ke entri anda kerana Google akan kategorikan blog anda sebagai blog spam. Huii, aku tak maulah blog aku bayaq domain ni hilang suatu hari nanti..


Jadinya, aku pun tak nak letak link, jadi korang pun, jangan letak link ye. Klik je lah nama tu, nanti keluarlah link belognye kan? Taknaklah blog kena delete sebab ada link tu..


Jadi selepas ini, sesiapa yang tinggalkan link beserta komen, tak akan di approve. Bukan sombong, tapi saya sayang belog saya ok. =.=''


p/s:kalau pakai intensedebate ke lain citer lah..

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

19 comments:

aimie amalina said...

ooo..begitu kah..bek cek seha ..heee =)

(alhamdulillah appove sebb x de link..hihi)

Mya said...

bru pas bc kt blog hans gak hehe =)

Cik Aqilah Wardah said...

kesian lak kt org2 yg wat segmen sokmo tuh.. cm mne ek???

::blog anak jawer:: said...

ye ke... Bru tau la... Tobat la pas ni tak nk letak link lg... Kne delete kang naya je... letak link lg... Kne delete kang naya je...

syarifahsidrus said...

ooo..camtu eh, baru tau..nasib baik tak tinggal link~huhu

Kakzakie said...

Kakak tak pernah buat begitulah sayang. Kalau nak baca klik je gambar kakak mesti terus dapat baca...

GreenJade said...

tu la kan xyah la letak link..nnti org pandai2 la BW kt blog awak blk ye tak? hehe

salam kenal sis. lunch ape arini?

Hamba Ilahi said...

saya selalu ja buat keja macam ni..hehe
btw benda ni belum dibuktikan lagi.
dan ada jugak yang bagi pendapat kalau terlalu banyak link dalam komen baru akan jadi camtu..
malah ada lagi pendapat lain kata kalau guna anchor text takpa..
lagi pening kan?
hehe

bersama kak Es said...

kak es pun tak pernah buat. syok klik gamba jeee hehehe

norinaomar said...

ooooooo

tak mahu buatlah lepas ni.

sebelum ni buat copy paste url,dan thanks to FS sebab bagi teguran.

lia AKA milo said...

aaaa..terkena Lia lah...hihi..kadang-kadang jer Lia buat macam tu..hihihi..

jemput klik nama lia..tak mo tinggalkan link pada komen jadi lia jemput sahajalah ya.. :)

Syahir Ramli said...

ooo bru taw...bru igt nk buat mcm tu ble tngglkn komen kt blog org len...thanks fasihah...

JIJI YU said...

rasa tak penah wat pon

Nini Hartini said...

ehhh ye ke? akk suke je buat cmtu tau. smpi sekarang. tapi lepas baca blog fasiha, terus takut nk buat. heheh...

Niena Pengembara Ilahi said...

ye ke camtu?xpnah tau.. ni 1st time dgr :D

Anyyss Shuhaimi said...

patut la bila join segmen skg ni,tak bagi tinggalkan url penuh..

Ardini Humaira said...

tuh la pasal. dulu dni slalu cakap jangan2... pastu dni tak publish komen2 ada link. siap ada yang pangkah habis cakap dni cam kedekut xbg orang share link & tak bagi orang promote link.. tah la manusia ni selfish bebenau. orang kata jangan tu jangan la sob2... yang kenanya blog kita kan

Подтверждаю said...

as salam..
isu lama ni. tak salah pun sebenarnya beri backlink dalam blog. tapi ada peraturannya.

blog yang menjadi sasaran google, blog under domain .blogspot.com

google cuma mahu mengelakkan indexing database mereka, dipenuhi spam. maksudnya, mereka mahu pelajar web yang mkenggunakan khidmat google, betul2 mendapat maklumat yang diperlukan sahaja.

sebab perkara ni sangat berkait rapat dengan google page rank.

saya baru jer buat entri bantahan ini berdasarkan pengalaman dan maklum balas dari google.

boleh rujuk kembali 2 entri terakhir saya.

sergeant keroro said...

hehe, yeke?? tak pernah buat :P