Sekolah Terbaik SPM 2010 | fasihah.com


March 24, 2011

Sekolah Terbaik SPM 2010

Assalamualaikum semua! Haih, jiran sebelah suka betul bila sekolah dia jadi the best school untuk SPM 2010. Dah berapa tahun dah, nama sekolah dia je. Pergh... Semua lelaki tu..

Sini baca sini meh...

SEREMBAN, 23 Mac (Bernama) -- Sekolah Menengah Sains Tuanku Munawir, Seremban yang dulunya dikenali sebagai Sekolah Menengah Sains Seremban (SASER), muncul sekolah terbaik peringkat kebangsaan dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2010.

Ia merupakan kejayaan bagi tahun kedua berturut-turut.

Pengetuanya Sabuddin Sani berkata pada tahun 2010, sekolahnya mencatatkan peningkatan terbaik bagi Gred Purata Sekolah (GPS) iaitu sebanyak 0.89 berbanding tahun sebelumnya iaitu 0.97.

"Daripada 266 calon yang menduduki SPM, seramai 143 orang memperoleh semua A dalam semua mata pelajaran yang diambil, manakala seramai 16 orang daripada mereka mencatatkan sebagai pelajar terbaik, dengan memperoleh pangkat A+ dalam semua mata pelajaran," katanya kepada pemberita di sini, pada Rabu.

Katanya jika tahun 2009 hanya dua calon sahaja mendapat semua A+, tetapi pada tahun 2010, ia telah mencatat sejarah apabila 16 pelajarnya mendapat keputusan cemerlang.
 Berita selanjutnya >>>>

So, nanti pukul 8 boleh lah tengok berita, mesti ramai yang bergembira hari ini.. Dengar kata Keputusan Meningkat tahun ni kan.

Kawan aku kata: gila lah, SASER lagi, semua lelaki pulak tu. Ramai tu yang dapat semua A. Naz, sila jangan kembang sangat Ok. Bukan hang yang amik keputusan hari ini. hehe ;)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

18 comments:

kiwi said...

congrats..hihi ^^

mr vampire said...

hha..sekolah aku!!! kah kah kah..tipu je..

ehem2..sekolah tak jadi masuk. haha..

wiii, last2 aku dapat 7a2b je..heh, klo aq msuk, aku dpt bp la ea? haha..*berangan x sudah!*

Izamir Ridzwan said...

saser ni memang top pon

ardinihumaira said...

wow bestnye :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tahniah tahniah

apa2pun


Kami daripada.....
Universiti Malaya (UM), Kuala Lumpur
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor
Universiti Putra Malaysia (UPM), Selangor
Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang
Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor
Universiti Malaysia Pahang (UMP), Pahang (dulu KUKTEM)
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kuala Lumpur
Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah
Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Sarawak
Universiti Malaysia Sabah (UMS), Sabah
Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Perak
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Negeri Sembilan (dulu KUIM)
Universiti Teknologi MARA (UiTM), Selangor
Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Terengganu (dulu KUSTEM)
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Johor (dulu KUiTTHO)
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM), Melaka (dulu KUTKM)
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Perlis (dulu KUKUM)
Universiti Darul Iman Malaysia (UDM), Terengganu (Kini UniSZA)
Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kelantan
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Kuala Lumpur (dulu ATMA)

Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu

Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM)
Kolej Matrikulasi Perlis
Kolej Matrikulasi Kedah
Kolej Matrikulasi Perak
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kolej Matrikulasi Melaka
Kolej Matrikulasi Johor
Kolej Matrikulasi Pahang
Kolej Matrikulasi Labuan
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang

Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim
Sekolah Dato Abdul Razak
Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Sulaiman
Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Puan Muda Tengku Fauziah
Sekolah Menengah Kebangsaan Sanglang
Sekolah Menengah Kebangsaan Syed Ahmad

TADIKA Perpaduan Kampung Alor Bakong
TADIKA Kemas Taman Pelangi
TADIKA Kemas, Kampung Attaduri
TADIKA Pelita, Taman Langkap Jaya
PUSAT ASUHAN TUNAS ISLAM(PASTI)

Majlis Pewakilan Pelajar (MPP)
Ketua Pengawas
Ketua Pengawas Pusat sumber
Ketua Kelas
Penolong Kelas
AJK Kelas
Ahli Surau Sekolah (ASS)
dan
semua Pelajar – pelajar …………………....
MENYUKAI ENTRI anda!!!!
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´¶¶´

>>___<<

Naddia said...

sile cakap tahniah kepade sy kerane da dapat 47As. mekaseh sgt kat cikgu sukan sy..beliau byk mndidik sy. sy sayang cikgu!
lelaki boleh..apsal pompuan tak boleh?

Budak Botak said...

laptop FS dan laptop lain tu guna browser yg sama? Kalo susunan lari cuba refresh tgk...

srikandi cinta said...

jeles betul dgn budak saser..eh, awak..
sekolah saya masuk nst & berita harian hari ni...

alhamdulillah, dapat la top ranking 7 bagi koategori mrsm terbaik..

1st PC, pastu TGB, langkawi, kkb, kubang pasu, pastu, ape ntah...hehe..lupa pulak :)

Fadzli Amir said...

Salam kenal....congrats..tuk semua...moga dapat menjadi pelapis yg berimann di masa akan datang

FasiHaH SupiaN said...

@Budak Botak refresh pun tetap sama...

FasiHaH SupiaN said...

@kiwihihi :)

FasiHaH SupiaN said...

@mr vampire haha xpe, vampire, rezeki org lain2 ....

FasiHaH SupiaN said...

@Izamir Ridzwan tau xpe IR

FasiHaH SupiaN said...

@ardinihumaira mana tak bestnye kak dini ;)

FasiHaH SupiaN said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o ko memang lah brutal solo...seb baik..last tu....comel! i like! :)

FasiHaH SupiaN said...

@Naddia 47 a's??wow!hebat lah ;)

FasiHaH SupiaN said...

@srikandi cinta TGB..ada juniors kat c2...wah, tahniah ye srikandi! :)

FasiHaH SupiaN said...

@Fadzli Amir amin...semoga mereka semua menjadi pemimpin yg bijaksana kelak..