Penting Ke Pertikai Belajar Di mana? | fasihah.com


November 16, 2011

Penting Ke Pertikai Belajar Di mana?

Sesetengah orang sibuk mempertikaikan orang tu belajar kat sini kurang bagus. Belajar kat sana bagus.


Kadang-kadang rasa macam.. Tak baiklah..


Jangan pertikai orang tu belajar kat mana..


Tapi kita patut lihat keluarnya seseorang tu dari mana-mana pusat pengajian, bagaimana perlakuannya bila keluar dari pusat pengajian tersebut.


Makin baik atau sebaliknya.
Makin berilmu atau sebaliknya.
Makin berakhlak atau sebaliknya.


Janganlah diskriminasi sangat.


Yang membezakan kita ialah iman dan amal di akhirat nanti..


Wallahua'lam
Published with Blogger-droid v1.7.4

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

12 comments:

lionteen said...

setuju sgt. aku dl pernah kene kutuk giler2 ngn kazen aku sbb kos n U yang aku amik x bape pemes. aku mule2 rs down jugak, tp lame2 tu, aku mula anggap tu cabaran.skrg ni, aku dah abis blaja. bile keje, xde plak org tnye pasal U or ape yg blja, kbyakan tgk experience n result je

Solihin Zubir said...

ntah.. lekeh sgt ka blajaq kt kolej swasta berbanding ipta..

mmg pantang btoi..

last2 skali nnt, kerja dgn bos yg SPM pun tak lepas..

sapa bos skrg? LOL

Anum said...

betul2
anum setuju

starzieti said...

betul2. setuju 110 %. :D

Diana @ bilakukatacinta said...

belajar kat mana pon bukan menentukan bijak an pandainya sesorang..tak menenetukan gagal dan berjayanya seseorang... Kalau study sampai ke harvard sekalipon, tp tak mampu nak merancang masa depan, nak menguruskan diri utk berjaya dan berakhir dgn apa-apa... Lg tak guna

Iffah Afeefah said...

kdg kene amik tau gak kan

aimie amalina said...

huuuuu
betooool!
dh selalu dgn kene banding2 jugak...

Ardini Humaira said...

betul.. tak boleh pandang rendah.. jangan stereotype... yang paling mengguris hati dulu dni blaja uitm... makcik cakap ehh bukan uitm tempat orang bodo-bodo je ke? hoh terasa hati bukan kepalang.. la ni anak dia lak study kat uitm. so anak dia bodo ke? tapi soalan tu simpan dalam hati je la sobsss... tempat belaja tu bukannya tak bagus.. individu tu yg jadikan tempat tu tak bagus... betul tak :)

Selendang Merah said...

betul tu..kadang2 ramai juga yg suka pertikaikan...kalau belajar kat poli budak tu tak pandai kalau kat u budak tu pandai...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

betol2..belajar kt mn pn sama ja..klu belajar tinggi2, tmpt bagus tp akhlak gred c xbermanfaat hidup..

SoLy SoLicious said...

ade je suke membanding2kn..huhu..xsuke tau...yg penting ilmu sama dikendong

Tea said...

Yg penting itu nawaitu.. Belajarlah walau sampai ke China..