Saya Bukan Mencari Cinta | fasihah.com


November 22, 2011

Saya Bukan Mencari Cinta

Where is the love? by BlackJack0919 on DeviantArt

Saya ternanti-nanti kehadirannya. Berhari dan berminggu tetap ku tunggu. Asyik-asyik pergi melihat adakah kehadirannya hari ini.


Dalam kesibukan, aku terpaksa berjumpa dengan orang-orang yang lebih dekat dengannya. Tadi, bila pergi berjumpa dengan ibunya, di beritahu, tiada khabarnya lagi.


Perghh cukup poetic dah tuuuu.


Jangan salahkan cinta. Tapi salahkan orang yang membuatkan kita jatuh cinta. keh3


Well, this is the real..


Kalau ikut law, acceptance only valid when the acceptor recieved the proposal. Ni masalahnya sekarang ni, benda tu tak sampai lagi kat tangan cheq. Cheq penat dah pi sana pi sini, semua kata dah diterima lah pe semua. Masalahnya, penerimanya ialah cheq! Pulak bila cek tracking number boleh dia kata Mohd Firdaus yang ambil. Siap bagi no ic pulak daahhhhhhhh


Aku ni terang-terang pompuan. Hok Firdaus tu laki-laki. Jadi, salah siapa? Pos express tu. Sepatutnya lama dah aku dapat. Jadi salah aku ke? Nak salah kan posmen? posmen hantar ikut alamat je. Takkan lah nama Siti Fasihah terang-terang dia nak bagi Mohd Firdaus ambil pulak?


Sungguh, Mohd Firdaus tu siapa pun aku tak tau. Kalau dia laki aku boleh la aku terima. Ni aku tak kenai. Pasaipaaa jadi lagu ni??


Nak salahkan sender ke? Sender, oh sender, awak cek betul-betul ke tak ni? Kalau betullah awak tulis nama dan alamat saya yang telah saya berikan, mustahil lah tak sampai.. Melainkan memang ada agen CIA yang nak rampas ke atau makhluk halus atau ok aku dah tak dapat nak imaginasi lebih melampau.


Tapi, senang cerita. Aku dah malas. Kalau pihak sender rasa ada tanggungjawab, nak ganti-gantilah. Walaupun aku tak dapat, duit aku burn macam tu je, aku dah malas nak tuntut hak aku. Kalau sender nak bagi yang baru, without any payment, aku terima. :)



Tapi, kalau minta bayaran lagi. Sorry to say.. I choose to lose my money rather than I need to pay new one. If I have given an opportunity to bring you into court. The thing that I want the court held is that, just do the specific performance and deliver my good without any payment. Thank you...


Sometimes, time is more valuable than money.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

5 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau takda juga bkn reseki lah tu dik

Anum said...

ermmmmmmmmm

sergeant keroro said...

sabor jela.. bukan leh buat ape bila dah jadi camni. grrr

Sunah Sakura said...

hurmmm...ape yang dihantar tu?

SoLy SoLicious said...

xtry detect firdaus tu sape? haishh..pelik bebenor ha