Blogger : Niat Nak Tulis Lain, Lepas Tu, Jadi Lain Pulak? | fasihah.com


August 17, 2011

Blogger : Niat Nak Tulis Lain, Lepas Tu, Jadi Lain Pulak?

Salam Ramadhan yang ke-17. Selamat bercuti pada yang bercuti hari ini. Ni je lah masa yang ada, sekejap, untuk mengetuk jejari-jari ni kat keyboard. Giveaway tak setel lagi tu, nanti nak putuskan bila nak umum yang bertuah tu. 


Maaf sesangat, semenjak kerja part-time ni, masa sangat mencemburui daku. Dah pulak tu, langsung tak dapat cuti, nanti kena potong gaji. Punch Card pun cantik je, semedang lambat seminit. Kene potong bape dah tu? Dah-dah, toksah citer tu sume, nanti tu esok2 citer. Yang penting, 20hb ni, MERDEKA! Bukan 31hb Ogos. haha


Nak bagi habuan 1 gambar kejap. Cer korang tengok, mungkin tak rasa menarik pun, tapi tak apa, tengok dulu ok?



Nak tahu apa tu? Nama dia Chocolate Tempe Crunch. Macam ni cerita dia, sebenarnya nak tulis tajuk lain, punya banyak dah point dalam kepala, sekali tu, sebelum nak tido tadi, pi dapur sat, nampak lah benda alah ni. Akulah beria-ia nak sangat. Mak aku pun beli. Mak aih, memang MARVELOUS! Menyesal mintak 1 bekas je tadi. Nanti nak pi beli lagi.


Pernah makan Cornflakes Chocolate tak? Lebih kurang lah tu. Tapi yang ni guna Tempe Crunch. Memang kalau makan ni, tak bleh berhenti, rangup. Disaluti coklat.


Tu yang terus tukar topik ni. Berkobar-kobar nak share kat korang. Memang sedap. Tempe Crunch dia pun sedap, rangup.


Tadi teruja tengok, banyak rupanya chocolate tempe yang dibuat. Untuk hantaran, gifts dan sebagainya. Antara yang menarik perhatian ialah :-





Box berbentuk love yang sesuai untuk hadiah atau hantaran. Diperbuat daripada tempe juga. Kreatif kan? Siapa kata umat Islam tak cerdik? Cuma kurang rajin je kot? Orang yang merebut peluang, dah tentu rezeki untuk dia kan?


Dahlah, malas nak citer pepanjang, nak tdo, sok pepagi nak keje. Nak tengok lagi antara hasil yang dibuat daripada Tempe? Boleh terus ke Facebook-Chocolate Tempe

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

7 comments:

al_hakim said...

mcm almond london je

aimie amalina said...

wah2
kalo dpt kat eden ni
buat hiasan jeklah..x sggop nak mkn, comei beno!..hihihihi

asiah_najihah said...

sedap ke?

JIJI YU said...

cei citer sal keje engko..

H.J said...

haha..sibuk benor..keje2..coklat lain kali plak..haha

Anum said...

bestnya

Mya said...

wowwww... nak buat jugak kuih dan cekelat nex wek! =)