Suka Tak Bila Dapat Pujian? | fasihah.com


August 12, 2011

Suka Tak Bila Dapat Pujian?

Salam Ramadhan ke-12. Rindunya kat awak, awak, awak, kamu, anda. Lama tak bersua kan? Blog-blog kamu-kamu tak berterjah. Betul-betul mempunyai masa yang sangat singkat yang membuatkan masa untuk online sangat-sangat terbatas. 


Oh ya, macam mana progress puasa? Dah khatam ke? Terawih ada tinggal? Saya lah tak penuh. Kena kerja malam ada beberapa hari tu. Erm..


Eh, korang suka tak kalau kena puji? Mana ada orang tak suka kena puji kan? Tipu. Tapi kadang-kadang kita tak rasa tu pujian sebab, kita rasa macam, eleh, ko puji, ikhlas ke tu? haha tahu tak apa.


Thankful by =Masterwks

Tapi, Syeikh Ali al-Khawas kata, kalau ada orang puji, maksudnya kita masih ada kekurangan. solusi

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

17 comments:

aiman said...

ooh. gitu rupanya.. terima kasih.. solusi tu.. majalahkah?

sergeant keroro said...

owh, pendek je? macam tak habis lagi.

yeke? memang kita masih ada kekurangan :)

Anum said...

semua orang suka kena puji
tapi kena renungkan kata-kata di atas
hehehe

norinaomar said...

suka jugak kena puji sebab it's like a motivation..
tapi bahaya juga kerana ia buat kita jadi lupa diri

Ardini Humaira said...

^__^ kalau si suami puji si isteri... seronoknye kan... bersemangat jadinya..

JIJI YU said...

kombang idong pakcik

syarifahsidrus said...

semu orang suka kalau kena puji kan, adatlah manusia..aisshh

fa-in said...

pujian tu 1 musuh pd manusia,
tp tak salah puji biar ikhlas.

err..kat umah slalu kne puji masakan sedap,mungkin masih ada kekurangan. heh..

Siti Arfah said...

Betol tu fasihah. Pujian juga boleh mmbuatkn kta riak & smbong . Disitu juga trdpt kkurgnnya. :)

Anyyss Shuhaimi said...

ada yg umpamakan pujian itu seperti membaling pasir ke muka org yg dipuji..hmm..camne tuh?

aiman fanboy k-pop said...

semestinya suka.......nak senyum sampai ke telinga pon ada..hakhakhak...

Mohamadazhan.com said...

dalam sbuah kitab tasawuf apabila dipuji dilemparkan tanah kepada pemuji kerana pujian mgkin menimbulkan riya dan sombong..

blog-tips-kurus said...

ooo.. macam tu. thanks dear. :)

aimie amalina said...

waa..
kene krgkan pujian nih...
weee..rindu kat seha!

QuiNn ZhOuRa said...

malu bila di puji..=)

Suhaili Sarif said...

1st time dgr psl apa yg syeikh ali ckp..hmmmm....

haah btul keroro ckp
mcm pendek je..we want more
sayang seha.hehe

keroro gouro said...

pujian tue satu terapi..hehe