Jom Selesaikan Ketaksamaan Linear Ni! | fasihah.com


January 19, 2012

Jom Selesaikan Ketaksamaan Linear Ni!

Ok, saya ada kawan. Kawan saya baik. Kawan saya kata dia sayang saya. Saya kata balik, saya sayang dia, tapi dengan syarat, saya kena selesaikan ketaksamaan linear ni! Dah lama tinggal maths! Tapi cuti-cuti ni macam seronok je kalau nak remind balik pembelajaran dahulu kala! Apa kata jom kita cuba sama-sama, jom?!! ;)


Ok, cuba selesaikan ni!


Simplify i :

9x-7i >3 (3x-7u)


Ok, dapat selesaikan? Tak dapat? Dah berapa lama tinggalkan maths? hehe Ok, tak apa...kalau tak dapat, meh tengok jawapan!


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.




9x-7i >3 (3x-7u)

9x-7i > 9x-21u

-7i > -21u

i < 3 u



hehehe sweet ke? Ok, memang sweet lah. Kadang-kadang kita tak perlukan sebab kenapa kita sayang seseorang kan? Yeke? Falsafah tinggi sangat tu. ;)




Ni tuju kat sapa? saja share lah. Nanti ada yang salah tafsir pulak. :)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

18 comments:

Cik Aqilah Wardah said...

weeettt!! weettt!!

so sweeeeeeeeeeeetttt!! ^_^

cik ekyn said...

too cute! (:

Iffah Afeefah said...

sy tak suke nombor

jd tak sweet hahaha

Sarah Ruhana said...
This comment has been removed by the author.
Sarah Ruhana said...

sweetttttnyeeee kamu nie.. i heart u too lah.. *kalau the lovely one suruh solve sangat romantik kan..tettttttt....haishhhh..lagho lagho..haha

FasiHaH SupiaN said...

@Sarah Ruhanasarah!! amboii the lovely one......takyah2 simpan tuk husband u ea.hehehe

Sarah Ruhana said...

opsss opsssssssssss... yeah for husband,mummy,daddy,brother,sister, friends..heheeee..

Sarah Ruhana said...

lovely one tu maksudnye future husband lah *cover* haha.. also meant to Ayah,ibu,kawan2 kannn..heeeee

azrinna said...

Cute sekali!

FasiHaH SupiaN said...

@Cik Aqilah Wardahtuju kat kak qiqi satu!hehe

FasiHaH SupiaN said...

@cik ekynhahaha indeed!

FasiHaH SupiaN said...

@Iffah Afeefahaigooo takpe da tolong selesaikan!

FasiHaH SupiaN said...

@Sarah Ruhanahehe ok then agree with u dear ^^

FasiHaH SupiaN said...

@azrinnayupp soo cute ;)

'Aisya Salim said...

i <3 u. hihi :3

EZAD AMIR said...

huiyooo...kreatifnya!!!!!!!!
aku suka!!!!!

FasiHaH SupiaN said...

@'Aisya Salimlap u too.hehe

FasiHaH SupiaN said...

@EZAD AMIRorg yang cipta tuh kreatip!haha