Gara-gara Baucar Buku #1Malaysia | fasihah.com


January 26, 2012

Gara-gara Baucar Buku #1Malaysia

*****

Setibanya di Jaya Jusco Bukit Tinggi, terus laju menapak ke counter service untuk renew Jcard. Ok, done, next!!! POPULAR! waa ini masa yang ditunggu-tunggu! Tapi pelik, hari ni cuti apa? Ramai pulak orang. Tapi dalam Jusco tak ramai. Ermmmm


Melangkahkan kaki kanan ke POPULAR. Dalam hati ada taman! Nak borong buku lah sangat, dengan stationaries katanya! Masuk-masuk...mak aih! Apesal ramai sangat orang ni?? Orang beratur panjang kat kaunter! Masing-masing pegang bakul gaya macam nak shopping barang dapur je. (-_____-") Pegi kedai buku pun amik bakul ke?


Maka tetiba rasa, aisyyy nak guna baucar RM200 ni, baik amik bakul. Haha cakap orang lebih. Nak mula dari mana ni? Tengok sana sini ramai orang! Arghh pening!! Tak apa, mula dengan alat tulis dululah!


Setibanya di tempat alat tulis....


SPEECHLESS. CLUELESS. BLURLESS. This is SERIOUS SUPER NOT AWESOME! *menyesal tak ambil gambar keadaan kat dalam POPULAR tadi.


Habis semua lintang pukang. Kesian staff Popular yang berhempas pulas, punggah susun, susun punggah, alih-alih berterabur balik. Yang tak puas hati, tak banyak pilihan dah! Macam contoh kan contoh... ubat mechanical pencil, or pencil lead tu, selalu orang guna 0.5 kan? ada yang tinggal 0.7 tu pun tah jenama hape tah. Pastu nak beli pen ke highlighter ke, semua tinggal yang cam ta berape nak tahu la tu jename hape kan. adoyaii nasib. 


Ni kalau sampai akhir bulan Mac cenggini, tak berbaloi lah Baucar ni. Punyalah wishlists hebat berjela, alih-alih takde hape yang aku beli pun! Grrr.. Ade guna lah RM50 tu pun dah pening nak beli ape bagi cukup.


Baucar 1 Malaysia
Kena buat Plan B ni. Punyalah wishlists hebat kemain, bila tengok keadaan begini, down down down. Cer citer kat tempat lain camni jugak ke? 


p/s: kawan2 saye, please, Fiza, Jiha, plan kita camna ni? Tunggu balik U ke camna? huk3

p/s: Itulah..bila free kan... (.____.)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

14 comments:

Cik Lia Lomi said...

benor-benor penangan baucer tu...heeeee

FasiHaH SupiaN said...

@Cik Lia Lomifuhh sangattt hebat penangan diaaa

Cik Aqilah Wardah said...

wuuuuuuuu~ belum membelah voucher jugak lagik......

wuwuwu~ ni kalo area s.alam, kene tunggu dak2 uitm cuti lah ni.. biaq depa pi balik kg dulu noh~

Iffah Afeefah said...

mmgla kan

penuh

nk q lg

leceh

sian kami2 y xde baucer uwaaa

beli buku la gtu

FasiHaH SupiaN said...

@Cik Aqilah Wardah kak qiqi, depa dah start cuti dah kak..boleh lah pi serbu =D

FasiHaH SupiaN said...

@Iffah Afeefah buku yang dicari tiada. hampa kot ka ifah! arghhh

HeNRieTTa JoSe said...

Q erk? Alamak, voucher popular ada lg yg blom pkai...huhuhu....smpai akhir bln nie jerks...

laskar pelangi said...

lastweek ada jugak terjah popular.fulamak! mmg macam kat kat giant pun gamaknya.panjang yang amat beratur.dekat 20 orang kot beratur.tak sanggup nak beli novel kalau cam gitu.hik3 =D baucer punya pasal la ni kan...kalau bdk sekolah dpt gak baucer tu,lg lah nahas POPULAR dikerjakan oleh depa..kih3 =D

Tea said...

staff popular pasti tengah stresss sekarang ni kan..

HeNRieTTa JoSe said...

xde la....saya budak baru belajar....hehehe....

Salim Harmanain said...

aku pun nak wat cerita pasal benda ni gak..tapi bila tatau..heheeh

visitme@FaTiN cOrNeR said...

alamak..ak xgn lg baucer tu..nnt nk beli mst dh abes stok suma..hehe..

::blog anak jawer:: said...

berbelan je kat koperasi... bagi je wishlist kat diorg... diorg yg akan berhempas pulas carikn tuk kite... extra rm30 lg..hehehe

sergeant keroro said...

haha, keroro pon belum guna lagi :p