Follower Beribu-ribu Tak Semestinya Pelawat Pun Beribu-ribu! | fasihah.com


September 21, 2011

Follower Beribu-ribu Tak Semestinya Pelawat Pun Beribu-ribu!

Morning ;) Selamat bekerja, belajar, mengemas rumah, ops, ada ke yang tidur lagi? Ok, blogger pasti tahu kepentingan follower bukan? Dan rasanya, setiap blog pasti ada widget follower bukan? Jadi, semua blogger pasti dah faham apa itu follower. Follower bukan flowers ye. Tapi mereka memang flowers di taman kita. Taman itu ialah blog.



Followers by *Kameolynn on DeviantArt

Tapi kalau follower berbelas puluh ribu raban tu dah kompem dah tu, memang femes ames. Jadi, tidak lah aku nak tulis kepentingan followers, ramai dah cakap kan? Dan tak semestinya macam belog cikai ni, followers ade bape tu? 100 je kan~ jadi, pelawat dia pun mesti 100. tak. Bukan semua orang online setiap hari. Bukan semua followers baca entri kita. Kadang ada yang terlepas pandang.


Lagi-lagi yang sibuk mengalahkan PM macam aku ini kan. Ingat senang ke nak belog jogging ni. Tapi, cuba belajar bagaimana nak menarik pembaca dan menjadi seorang blogger yang disenangi ramai dengan berkenalan dengan ostad jiji yu.


Berblog, sama juga macam belajar. Kita perlu rajin. Kalau sibuk nak belog fames ames tapi tak ada usaha, janganlah sibuk nak kutuk-kutuk orang yang dah popular. Mereka memang berusaha ke arah itu kan. Pokok pangkalnya usaha.


Sebenarnya, main point dia kat sini, BUAT FOLLOWERS BLOG INI, SIAPA DAH FOLLOW SAYA, TAPI SAYA TAK FOLLOW DIA BALIK, HARAP DAPAT TINGGALKAN LINK DI KOTAK KOMEN. SAYA TAHU, BANYAK JEJAK YANG TAK BERBALAS. saya memang bukan contoh terbaik okeh. hoho takpe, asalkan hati happy bro! belajar lagi penting.huhu


Cer terjah blog comel ni >> SweetTedy


Oh lagi 1.


okbai, nak gi kelas!

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

20 comments:

JIJI YU said...

follower pernghias je

Anum said...

ye la
berkawan sampai beribu-ribu kan
peminat dalam diam pun ramai

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

my pren followers die 120 je...
komen die, mean; 300+- 10 for most entry blog die....wat the fak...hahahaha

to my new entry - Acapsuur (>,<)

aimie amalina said...

heeeeeeeeeeeee
x pe..kite selalu mai sini
hehehehe =]

Lia Lomi said...

HIHIHI..rajin- rajinlah tinggalkan jejak kalau nak banyak follower kan??..

faham2..

zareliqa afiqa said...

jemput dtg blog sy yer^^

http://zareliqaafiqa.blogspot.com

cik pulau said...

betoll...
nak dapat follower senang..
tapi pembaca setia??
ehmm.. banyak lagi kena belajar...^^,

cik pulau said...

betoll...
nak dapat follower senang..
tapi pembaca setia??
ehmm.. banyak lagi kena belajar...^^,

Diana @ bilakukatacinta said...

sape dah komen saya -saya tak komen balik. Debik lah saya...hehe...

jgn mare seha

blog-tips-kurus said...

'komen' lagi penting, kot... ;)

HARITH RAMLAN said...

kadang2 dah bce..tp malas nk tinggalkn komen.. 2 pn leh kire pembaca setia x??

eiela said...

setuju dengan tajuk. pembaca setia kena ada sebenarnya.

Anastasyea said...

Follower ribu² memang tak menjanjikan trafik ribu² .. (",)

www.anastasyea.com

merahitujambu said...

kalau rajin BW la..kalau dh bz nk buat cmnekan

Sunah Sakura said...

akak blom...cepat polo!

SoLy SoLicious said...

ambik mase jugak tatkala nak berbw kan..

sergeant keroro said...

polo u, polo me bek :P

Mya said...

mashaallah how come saya terlepas pandang entri ni awal2? maklumlah masa puncak tu time2 noon. wee.. thanks alhamdulillah link belog saya dekat entri ni... sayang lebih ^-^

Подтверждаю said...

as salam..
kalau dulu, pakcik tengok2 siapa yang follow.sekarang dah tak kisah nak ambil tahu siapa followpada pakcik, button tu sekadar memudahkan mereka mendapat capaian maklumat. ukhwah, soal ke-2..apa2 pun, apa yang pakcik nak pastikan, apa yang pengunjung dapat dalam blog pakcik, adalah bermakna dan bukan sia2 disisi-Nya..insya'Allah..


hm..betul juga tu..tapi jangan sampai nak jaga ukhwah sesama manusia, seharian mengadap blog, tapi perkara sunat yang lain macam zikir, baca al-Quran,solat2 sunat, liat nak buat..tapi ba ukhwah, punya la dijaga rapi

tu yang para blogger perlu elakkan. ambil contoh kisah Nabi Idris A.S..sampaikan setiap apa yang dilakukan hatta menjahit baju sendiri juga, zikir kepada-Nya..apabila terleka seketika, dibuka semula jahitan baju tu dan dijahit semula sambil berzikir kembali.

sebut pasal zikir, bila kita tetapkan pendirian dijalan-Nya, walaupun ketika melayari internet, insya'Allah sambil berzikir, hati kita ditetapkan sebagai peringatan dari melakukan seseuatu yang sia2.

contoh : takkan termasuk laman sesawang lucah, mulut terkumat kamit sebut subhanAllah..tak teringat langsung kepada-Nya kan..?

ha..zikir ni juga lah sebagian dari sandaran-Nya untuk mengingatkan kita ketika online. otomatik, hati menjadi takut dan laman tu dipangkah ;)

Подтверждаю said...

as salam..
kalau dulu, pakcik tengok2 siapa yang follow.sekarang dah tak kisah nak ambil tahu siapa followpada pakcik, button tu sekadar memudahkan mereka mendapat capaian maklumat. ukhwah, soal ke-2..apa2 pun, apa yang pakcik nak pastikan, apa yang pengunjung dapat dalam blog pakcik, adalah bermakna dan bukan sia2 disisi-Nya..insya'Allah..


hm..betul juga tu..tapi jangan sampai nak jaga ukhwah sesama manusia, seharian mengadap blog, tapi perkara sunat yang lain macam zikir, baca al-Quran,solat2 sunat, liat nak buat..tapi ba ukhwah, punya la dijaga rapi

tu yang para blogger perlu elakkan. ambil contoh kisah Nabi Idris A.S..sampaikan setiap apa yang dilakukan hatta menjahit baju sendiri juga, zikir kepada-Nya..apabila terleka seketika, dibuka semula jahitan baju tu dan dijahit semula sambil berzikir kembali.

sebut pasal zikir, bila kita tetapkan pendirian dijalan-Nya, walaupun ketika melayari internet, insya'Allah sambil berzikir, hati kita ditetapkan sebagai peringatan dari melakukan seseuatu yang sia2.

contoh : takkan termasuk laman sesawang lucah, mulut terkumat kamit sebut subhanAllah..tak teringat langsung kepada-Nya kan..?

ha..zikir ni juga lah sebagian dari sandaran-Nya untuk mengingatkan kita ketika online. otomatik, hati menjadi takut dan laman tu dipangkah ;)