Sangat Cool : Perpustakaan Awam Di Negeri Selangor | fasihah.com


September 20, 2011

Sangat Cool : Perpustakaan Awam Di Negeri Selangor

Bismillahirrahmanirrahim. Morning! :) Ada pembaca buku yang macam ulat buku kat sini? Ke korang setakat pembaca blog yang sangat tegar? hehe Tadi jumpa benda yang sangat cool. Serius cool. Perpustakaan Negeri Selangor yang boleh kita katakan sebagai bertaraf dunia! Tak percaya? Semua komputer yang disediakan pula adalah jenama Apple! Ini bukan bajet murah-murah, menelan belanja hingga 70 Juta tau.



Kalau kita lihat pertama kali, kita pasti tak menyangka bahawa bangunan tersebut merupakan perpustakaan awam bukan? Ia terletak di Seksyen 13 Shah Alam. Sangat mewah dan nampak eksklusif.


Jom teroka perpustakaan yang baru dibuka sekitar Julai 2011 ini.





Wah! Macam tak sangka kat Malaysia ada sebegini kan?




Lihat, kanak-kanak itu, bukan main lagi mereka dengan PC Apple yang disediakan!










Untuk pengetahuan semua pembaca, perpustakaan ini merupakan hadiah sultan Selangor untuk rakyat Selangor. Wah saya berbangga mendapat sultan yang sangat pemurah macam ini. Berbangga jadi anak Selangor. Di sini turut menyediakan perkhidmatan XD theater / 6D theater


Jangan kuatir kerana, semua golongan boleh berkunjung ke sini kerana ia menyediakan ruangan khas untuk setiap peringkat umur. Juga, bagi kanak-kanak, perkara yang amat disukai mestilah ruang untuk bermain, kerana di sini juga dilengkapi dengan ruangan bermain untuk kanak-kanak.

Sumber dari : zonbebas
Jadi, rasa COOL tak? Bila-bila berpeluang, pergilah ziarah, pasti tak menyesal, lagi-lagi bagi mereka yang ulat buku. Kalau rasa COOL, boleh klik like kat bawah nie :)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

11 comments:

Anum said...

wah seronoknya
kalau macam nie dr x minat membaca boleh memupuk minat terus nie

siti kektus said...

Hehe. Tak tahu lg ble boleh p slangor tu. ;)Hehe. Tak tahu lg ble boleh p slangor tu. ;)

Diana @ bilakukatacinta said...

serius akan jadi port akak melepak pasni

Anyyss Shuhaimi said...

bertuah jadi rakyat selangor..

JIJI YU said...

leh apdet blog la weyhh

fa-in said...

sabtu minggu lepas bru je g, tp xsempat masuk sbb da jam 5.30ptg tutup jam 6. tgk bangunan pun jd la,sedih..
-,-

starzieti said...

cantiknyeeee ! klo perpustakaan cam nih ade at pasir gudang. tiap2 ari duk kat perpustakaan je la. hehe.

HARITH RAMLAN said...

teramat cool!! maju la selangor!

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaaa
besnyeeeeee
aiyaaaaaak
x penah lagi smp ke librari secanggih ni
huhuhuhu

Ili Nur Amni said...

woah ! bestnya. Kalau mcm tu taknak balik rumah la, nak duduk library je. haha

Mya said...

pernah g cni. sgt kondusif =)