Red Valvet - It Treats My Taste Buds GORGEOUSLY! | fasihah.com


September 7, 2011

Red Valvet - It Treats My Taste Buds GORGEOUSLY!

Bismillahirrahmanirrahim. Selamat tengah hari. =)


Dulu kita ada cerita-cerita tentang sorang ni, kat SINI. Jadi, hari ni, nak citer lah, yang dia tu, Chef Ikmal tu, he did pay his promise! Haha Semalam ..

Red Valvet bakal tiba! Tunggu - 3:14 pm; sms from Chef Ikmal

Aku yang mamai-mamai baru bangun tido ni, terus excited. Tunggulah. Pintu ke pintu tu delivery. Kelas kan? Haha pulak semuanya FREE OF CHARGE! Lagi kelas, ingat senang nak dapat? haha Tapi lupa lak nak ambik gamba Chef Ikmal ngan Chef Faizal. Alahai, excited sampai lupa nak bawak hp or camera amik kek!


Special for me okey ^^

Ni kotak dia sebenarnya.haha

Red Valvet in Cups with creamy cheese plus lemon

Nah, ade 12 cups semuanya. Jangan tanya cukup ke tak. Tapi patut tanya, nak lagi ke tak. Haha harus faham maksud apa disebaliknya tu ye Mal! wink wink** haha


Belum nak komen lagi, jap, jap tayang lagi gambar..


Design 1

Design 2


Haaaaa, anak-anak buah aku dah teruja macam nampak apa. Lagi teruja bila ada love kecik-kecik tu. Bukan setakat teruja, love tu pun berebut. Nanti usu boleh belikan kat supermarket lah love tu. Boleh makan puas-puas. aduyaii.


Anak buah yang ada waktu itu.

Tak sabor nak ngap. Usu kata, nanti-nanti, cuba posing sikit, nak amik gambar. Amik gambar pun malas-malas. Sabo je la.


Tapi.....


Bila dapat masukkan mulut......


Cedapnyee~

Haaa, sampai terpejam-pejam menikmatinya. Red Valvet yang sangat lembut. Not soo manis tapi rasa dia memang sedap. Sesuai dimakan oleh semua kalangan umur, tak kira muda dewasa tua dan muda. Dibuat menggunakan minyak, no butter. Yang tak suka lembu or buttercup, ini suda tentu pilihan yang terbaik. DAEBAK~


Yang penting, habiskan cream dulu~

Budak kecik memang suka benda manis-manis ni. Tapi Chef Ikmal menggunakan cream cheese dan ada sedikit lemon. So dia ada masam-masam sikit. But it taste goods when we eat together with the cake!


Tapi Red Valvet dia memang sedap. Ni nak try buat sendiri lak. Before hari raya hari tu, Chef Ikmal ada membuat tempahan biskut cornflakes dan juga Coklat Chip yang mendapat sambutan yang menggalakkan. Waaa duduk rumah pun boleh buat duit kau! Kelas ko jah~ haha


Btw... After all, Mal, aku nak lagi bleh? OMG, jangan pengsan ek >.<

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

9 comments:

sergeant keroro said...

nak jugak!!! XD

Anum said...

sedapnya

aimie amalina said...

waaaa
comel lagi sedap je tgk
krg mnis eh?
heeeee
seha..wat utk gak..hehehehe

Kakzakie said...

Kalau sedap dan org dah kenal memang boleh business....

Finaz Jaafar said...

sangat2 suka RV..serious !

Mya said...

wowweeee nampak temptingnyerrr!!! slurpp

aleen aiden said...

pergh3..nampak mabeles gile ok.hu3

Ikmal Arif Azami said...

Hey hey hey Chef Ikmal here!!!
poyo gile aku!! Aku harap kau enjoy Fasihah dalam menikmati red velvet aku tuh.. hehhehe lagi lagi anak buah kau tuh..

Thanks for do posting about this!!!

Solihin Zubir said...

pergh! nikmat smpai terpejam mata makan tu.. hehehe..