Fuhh Jimat Duit Lah Hari Ni!! | fasihah.com


September 17, 2011

Fuhh Jimat Duit Lah Hari Ni!!

Selamat Sabtu semua! Selamat hari raya! Mood masih raya kan? Aku balik umah ni, ramai je datang umah lagi. Kat kampus langsung tak rasa raya. Balik rumah, Ohhsemm budak-budak ramai lagi beraya. Tuan rumah tinggal stand by kuih raya, air dengan duit raya je. Ok, duit raya tu penting! hehe


Hari ni, pepagi ni, aku tau ramai yang dah merancang perjalanan nak ke mana dituju dulu kan? Banyak sungguh invitation open house. Tinggal stand by duit minyak untuk gi ker rumah-rumah tersebut. 


Source : Open House

Sungguh, pada masa yang sama juga, banyak jemputan kenduri kahwin. Aku rasa dia ambil bulan Syawal ni. Macam 2 in 1 lah kan? Yang perlu, stand by perut je, nak makan macam-macam. Apapun, kesannya, bila makan pelbagai? Sama ada perut tahan dengan tak je kan? Jangan memudaratkan dah la kan?


Food by ~moatazbadawi

Bila nampak hidangan macam tu, lagi semangat nak makan kan? Terlebih excited~


Tapi bagi yang menjayakan Open House ni, patutnya big applause to them~ Penat tau? Nak pengsan dibuatnya. >.< Paling penant nak mengemas. Sekarang ni, rumah aku dah setel. Nak pi rumah orang lain dan 2 rumah orang kahwin. Auwww kena ready perut~ hehe


Korang tak banyak open house ke hari ni?  Apapun beringatlah masa makan tu ;)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

10 comments:

SoLy SoLicious said...

p open house mmg jimatkan duit..hahahaha..

JIJI YU said...

kena jaga kehormatan perut jgk

Cikgu Tie said...

Terlalu banyak jemputan jamuan raya, terpaksa pilih rumah tertentu ajer....dah tak daya untuk memenuhi semua jemputan. masing-masing buat jamuan dalam 3 hari cuti ni.huhuhu....

Fezz said...

wah!
sodap lagi menjimatkan....

ezzaty said...

sedapppppnyerrrrrr :D

H.J said...

open house tak habis2 lg ke..?haha

Suhaili Sarif said...

betul...memang penat nk buat open house.huhu
akk buat utk sedara2 je pun da penat..hehe

::blog anak jawer:: said...

semalam dari pukul 9 pagi sampai 11 malam... penat tp best... rugi FS tak ikut..hehe

UNA budak BAEQ said...

open house segala kenduri kendara mmg kesukaan aku . suka sangat sbb aku tak yah masak nasi dah . ngehngeh


hari ni aku pon ada gak open house . lega betol . haha

aimie amalina said...

huuuuuuuu
sungguh beso la perot seha nanti
hihihihi