Valentine's Day -What Maher Zain Said About It? | fasihah.com


February 14, 2011

Valentine's Day -What Maher Zain Said About It?

:::Entri Melekat Sehingga 11:59 pm 14 Feb, sila scroll ke bawah untuk entri terbaru, terima kasih :) :::

Assalamualaikum! Menonong masuk blog lepas layan video kat Youtube. Layan siapa punya video pulak kau FS? Haha Esok aku cerita video siapa.

La ni, ada yang lebih terpenting daripa yang amat terpenting untuk semua. Hari ini 13hb Februari. Esok 14hb. Haih, aku lupa dan tak teringat mula-mula pasal tarikh ni. Tapi bila online, penduduk maya ramai cerita pasal Valentine. Hah baru aku ingat, 14hb Februari valentine katanya. 

Kan bagus kalau semua orang tak ada memory 14 Februari hari apa. Tak perlu nak nasihat-nasihat. Kadang-kadang bila kita nasihat, ada yang dia lebih daripada buat.

Ambil contoh budak sekolah :-

Cikgu kata, senyap. Tolong senyap! Faham tak?


Apa budak-budak buat? masih ada lagi yang bercakap. Tapi cuba lihat situasi dua :- 
Ada sesiapa lagi nak bercakap?

Masa ni, semua senyap. Tak berani nak cakap.

Nampak tak apa yang aku nak cuba sampaikan? Bila kita cakap jangan, lagi dibuatnya. Ok, tapi disebabkan hari Valentine ni rata-rata yang sambut dah besar-besar. Masing-masing dah boleh fikir. Lagi bagus kalau semua buang cerita 14 Februari. 

Say No To Valentines Day. Say No To Zina.

Ini sedikit pesanan daripada Maher Zain. Dia kata . .
Maher Zain Fan Club
So, aku juga menyahut seruan Kempen Saudara Sunah serta entri Izamir Ridzwan.


Tolong faham kasih sayang di sini kasih sayang yang bagaimana. bukan maksudnya berkasih sayang sesama makwa dan kekasih hati. tetapi hari-hari kita sebarkan kasih sayang terhadap orang-orang yang disayangi. Terutamanya yang memang utama Allahurabbi. Bangun-bangun pagi ucap alhamdulillah. Tanda syukur dan menunjukkan kasih kita pada DIA. 

Lagi panduan? Boleh baca artikel yang ini.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

7 comments:

Sunah Mohammad said...

salam fasihah..terima kasih! saya akan letak link fasihah sekali dengan entry yang baru publish tadi ye~

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Mohammad orait sunah :)

Cempaka Biru said...

Allah telah menganugrerahkan fitrah kasih sayang dalam hati manusia untuk di nikmati setiap detik. Tak nampak logika nya, kenapa mesti ada hari dan masa tertentu saja utk kita berkasih sayang....salam ziarah~

radhiahsyahida said...

nice sharing esp part last :))

woot woot said...

alamak nak la gmbar tu,buat profile page fb..hehe

LORD ZARA 札拉 said...

sapa sambut tak comel~

XD

Salim Harmanain said...

SAY NO VALENTINE...hehe