SPESIS LEBAH DI BLOG LEBAH | fasihah.com


February 20, 2011

SPESIS LEBAH DI BLOG LEBAH


Ok, jom kenal spesis lebah! Dalam Blog Lebah ada 3 spesis lebah. Jadi nak pilij spesis APIS CERANA. Google punya Google, rupanya spesis lebah yang ini dipanggil RAJA MADU. Ok, yang ini mendapat sumber dari blogger Jawa Barat Indonesia.

Menurut beliau lebah madu Apis cerana atau seringkali dikenal dengan lebah lokal atau dalam bahasa Inggris dinamakan oriental honeybees. Jenis lebah ini sangat dikenal oleh masyarakat kerana sering ditemui di bunga-bunga sekitar rumah kita.

Madu dari lebah Apis cerana sangat khas rasanya, dan apabila anda sudah sekali dua kali merasakannya maka akan jatuh cinta dan tidak mau berpisah. Hanya sayang memang pada saat ini jumlah madunya sangat terbatas.

**tiba-tiba nak rasa lah pulak, gaya macam very special je madu ni kan. Pulak nama kat dalam List yang ni. hehehe

Gambar ade ke? Google lagi, Google.

Ini dia Apis Cerana. Sumber
Comel juga. Tapi kalau kena sengat, comel lagi ke? Of koz lah tak kan.hehe Nak join? klik sini.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

4 comments:

Sunah Mohammad said...

mende ni dear? ade segmen eh? hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Mohammad encik Izamir punye segmen la deary sunah.hehehee

Mohamadazhan hjDesa said...

salam kak,

Dalam AL Quran turut disebut tentang lebah :)

Novelgurl said...

salam singgh dri bLOg IR . special3 <3