Personal : Annoying Gila!! | fasihah.com


October 13, 2011

Personal : Annoying Gila!!

Kadang-kadang rasa macam bengang je bila nak study tak tenteram. Waktu orang tidur sibuk bergayut di hp atau bersms dan kadar kekuatan bunyi ringtone dan sms pula macam nak bagi 1 level dengar kan. Rase annoying tak? Jam menunjukkan 2 pagi kot. 


Daripada gelak-gelak pagi-pagi buta kacau orang study, mungkin lebih baik tidur. Esok menguap dalam kelas pula. Dan lagi baik kalau terjaga daripada tidur tu, ambil air sembahyang dan buat tahajjud. Bukan terjaga bergayut kat hp.


Sebab tu aku suka kata, bercinta masa belajar ini membebankan dan menyusahkan. Bukan sahaja menyusahkan diri sendiri (pada yang tidak sedar) malah mungkin menyusahkan orang lain atau membuat orang lain rasa meluat atau tidak selesa.


Sekalipun nak bercinta, ok, nak kawin tak lama lagi? Mungkin boleh terima kot?


Tapi tak rasa annoying ke kalau tanya, 'nak kawin dengan dia ke?' dan dijawab, 'tak naklah.'




So...whats the purpose of bergayut membazir duit and going date and what so ever? flowers, roses, chocolate??


Sometimes I don't understand what people actually understand about love.


mood: stress.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

9 comments:

JIJI YU said...

memang membazir

shida said...

ahaks...marah betol nmpknye..
tp its true...
bleh mgganggu ketemteraman awam~~
len kali sound jer orang tu..nk gyut g kat bwah pokok lah..xdelah gggu org dah..:D
~

norinaomar said...

saya pernah kena tegur dengan housemate sebab bergayut malam2..tapi dia cakap elok2lah..example "Minah,aku tak kisah ko nak bergayut,boleh tak kalau ko gayut kat luar bilik..kan kitorang nak tido..mintak tolong ye"
cara macam tu lagi boleh diterima.

part bercinta tapi tak sure nak kawen ngan org tu ke tak ..sebenarnya dia nak rasa feeling best kapel tu,n nak menunjuk yg ada org suka kat dia almaklumla zaman kat U ni kan tak semua orang ada kapel.

Anum said...

buat bazir sahaja

Kakzakie said...

Kalau percintaan yg ada disiplin pasti tak akan ada panggilan dibuat dipagi buta atau tangah malam buta. Carilah pasangan utk bercinta yg rasional. Tak salah bercinta hatta masa belajar tapi mesti pandai membahagi masa...

Bro ahmad said...

menunjuk la tu kot..mcm dia sorang je yang bercinta huhh..lagi benci suka tayang2 ni..kalau putus meraung tak tentu hala huhh.

miss fatihah said...

sabar :) beli headphone

syarifahsidrus said...

kalau gelak nak bg 1 level dengar tu memang over la kan

Lia Lomi said...

memang sangat annoying..dahlah bersms buat ringtone kuat pula tu..