SMS Percuma & Call Percuma Pada Bila-bila Masa Di mana Jua | fasihah.com


December 27, 2011

SMS Percuma & Call Percuma Pada Bila-bila Masa Di mana Jua

Sementelaah dapat online sekejap ni. ambe nak kongsikan lah sedikit tips untuk mengurangkan belanja topup bulanan bagi yang selalu terlebih bajet topup dan hampir terpaksa meminjam daripada Celcom mahupun MAxis untuk ADVANCE.


Ambe nak kongsikan 1 aplikasi ni. Yang boleh diguna pakai tanpa memerlukan kredit. Yang perlu ialah akses internet. Wireless pun kan sekarang senang dijumpai di mana-mana kan. JAdi saya nak kongsikan 1 aplikasi ni. 


Viber
Ya, aplikasi Viber. Anda boleh mesej dan call sesiapa dengan percuma yang penting ada talian internet. Dan yang penting orang yang nak kita call dan mesej tu kena ada Viber juga lah. Kalau tak macam mana nak free. Viber ni boleh guna kat PC, juga di smartphone. Lebih kurang macam Skype juga lah. Boleh buat video call, call, message, semua percuma selahi mana kedua-dua belah pihak ada talian internet.


Lagi 1, bagi si penggemar SMS dan kedekut kredit, mungkin lebih meminati Whatsapp. Tapi untuk mesej free sahaja.


Semuanya boleh didapati di Android Market.Download sahaja. Terasa kepentingan aplikasi ini sangat memuncak bila duduk di ruma tiada kredit. haha ^^


Ok, get back to study. Ok, nanti esok kita cerita pasal Internet Broadband Celcom yang murah pada kadar RM25 sebulan. UNLIMITED. Jiran saya pun dah buat dan dah guna, cer tanya dia. pi SANA >>>

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

6 comments:

::blog anak jawer:: said...

hehe...bukan nak promote...just nak kongsi pengalaman..hehe...

BTW..kalau nk tgk coverage celcom kat certain2 area...leh la check kat sini...

http://coverage.celcom.com.my/CelcomCoverageIIPub/faces/CelcomCoverage.jsp

::blog anak jawer:: said...

sory2....terletak link...delete ea komen yg td tu...n yg ni gak...hehehe

Iffah Afeefah said...

viber sampai skng xreti gne

Salim Harmanain said...

Ko pkai broadband pe skang FS?????

Tea said...

ini untuk samsung user jer ke?

aimie amalina said...

huuuu
kalo smartpon, yg kene ade android jela ehh
huu
kene tggu berandroid dulu la ni
hehehehe