Selalu Tak Sedar Diri | fasihah.com


December 26, 2011

Selalu Tak Sedar Diri

Bukan selalu dapat pergi pasar. Bila mak suruh hantar pi pasar on je. I like driving. Dreaming to have my own car as soon as possible. Kalau la ada orang bagi birthday present kereta kan best.. Berangan je keje kau kan fasihah!


Ok. Bagus sebenarnya sesekali keluar pergi pasar malam ke pasar minggu ke pasar basah ke. Asyik masuk JJ, Alamanda, Pavilion tu perabih duit je.


Kalau pi pasar ni. Boleh mendatangkan kesedaran. Bukan setakat berbakti kepada ibu ye. Ok. Apa yang boleh buat kita sedar?


Sebab kena ceramah dengan mak. -_____-"


Mak kata.. Kita ni dah senang. Kita beli ikan. Kita dah tentu ada lauk untuk makan. Yang jual tu dah dapat duit untuk beli makanan.


Cuba fikir orang yang tangkap ikan ni. Dah makan ke dia? Berapa sangat duit kita bayar ni sampai ke nelayan tadi?


Insaf insaf. Ok bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Ramai lagi orang yang lebih susah kat luar sana.
Published with Blogger-droid v1.7.4

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

6 comments:

akmal said...

Mak2 mmg slalu keluarkan quotes2 terbaik kan? Absolutely true pasal nelayan tu, kita siap boleh cerewet plak xmakan ikan tu ikan ni..

fRaMe+LenSeS said...

Ayah Nadh dlu nelayan. bila musim cam skg ni, susah nak p kelaut. bahaya. T.T

aimie amalina said...

betoooool
tadi wat entri pasal epal beso
tap ade yg x penah mkn lagi
ase bersalah plak
wuwuwu

Rozuan Ismail said...

tapi kita ni biasa sedar kejap je.lepas tu buat balik

Tea said...

nasib baik mak ade mengingatkan.. time kasih mak

Iffah Afeefah said...

insaf jugak

dorg bergadai nyawa lg