Semua Cakap Dia Je Yang Betul =__=' | fasihah.com


March 11, 2012

Semua Cakap Dia Je Yang Betul =__='

I will start my post with this name, Muhammad Idzni Hariz bin Ismail. This cute naughty talkative fussy boy really made my holidays miserable. hoho But but but, still I can feel that I am pretty much cool this time. No more shouting at him so frequent. What I need is just to be cool. Sometimes, being mad doesn't make any changes. A naughty boy like him should be treated diligently!


Haii! My name is Hariz! Lets have a breakfast with me! My Usu's hot milo is soo cool!

"Ayesh nak air ilo. Nak ilo, nak ilo."


Biasalah, budak kan? Tak payah nak hentam keras-keras sangatlah, cuma kena tahan telinga sikit. Kena sabar tu banyak sikit. hehe Dia bukan tak tahu kita tengah buat milo. Tapi dah memang perangai dia gitu, kita layankan je.


Hariz. Memang macam diktator. Kita memang susah nak perintah dia. Tapi kita yang kena ikut arahan dia. Haizzz fenin jaga dia. Nampak macam super gagah. Super berani. Tapi...


Bila pagi....... Ha, sebelum tu, tu breakfast tu, ingat dia dah mandi? Memang belum!



"Hariz, jom mandi..."


5minit kemudian..


"Dah Hariz, jom mandi, dah mandi baru boleh jalan."


sambil keluar menuju ke pintu lain, dia pun menjawab.. "Jap ar cu, yesh ade keje nak wat jap."


Cool. Usu dia memang cool. Tak tahu semenjak dua menjak ni dah boleh cool je ngan budak-budak ni. Tengok-tengok nenek dorang yang baran sikit. Mungkin sebab nenek sakit kaki, tu yang macam tensyen je nenek tu bila cakap sekali budak-budak ni tak dengar.


Tak apa.. tak apa..


"Hariz, jom mandi. CEPAT!!!!"


Dia tak nak jugak...... Tak yah susah hati, pegang tangan dia bawak masuk bilik air. Bila dia rasa macam terpaksa, dia jalan sendiri pi bilik air. Tapi...tahap kesabaran yang tinggi sangat perlu masa nak mandikan dia ni..


Buka je shower, nantikanlah jeritan dia, sampai ke warung hujung jalan tu boleh dengar. haha gaya macam super duper macho berani gitu. Tapi kalau suruh mandi. Mak aih. Payah! Tu belum suruh gosok gigi. Kang letak sabun belum cakap pedih pedih pedih lagi. hailaa anak buah aku sorang ni...


Makan cekodok sambil main games kat hp nenek! Hp beso ayah takde, hp nenek pun jadilaaa

Gonna miss him A LOT. Tomorrow I have to go back to the place where I belong for my study. Yaa, home is where all the sweetest memory begins and it will be always kept in my heart. Though I might not settle my homework, my assignments at home. But, how I wish my holidays longer. What can I do? I need to fulfill my responsibilities. Maa Abah, I love you! Don't miss me, just call me every time you both do start thinking bout me.. :')

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

4 comments:

lieynanilaz said...

haha....memang kena banyak sabar layan kerenah budak2...

Prince Noob said...

biasalah tu budak2... dah besar nanti mesti rindu gelagat diorg waktu kecil

aimie amalina said...

alolololo
comei
kene buli x?
hehehehe

Solihin Zubir said...

haha.. comel je pelat beliau..

budak2.. layankan je..

tp jgn smpai terbawak2 smpai besor suda la.. hehe..