Semalam Yang Berdarah | fasihah.com


May 27, 2012

Semalam Yang Berdarah


Fuh, gaya macam sasterawan.

Accounting Students kalau cukup masa jawab semua soalan memang hebat hey!

"Sedih gila wey. Soalan 5. Semua nak statement. Tak cukup masa kot. Ramai yang menangis tadi dalam hall."

Masih mendengar dan memandang aku yang sedang berkata-kata dengannya.


"Aku, Yalin dengan Jiha balik tadi, kat parking tu menjerit. Stress."

Dia masih mendengar lagi.



"Lagi lah memang nak rasa sedih tadi, bila salam Madam, cakap, susahla madam, tak cukup masa. Madam usap kepala pastu cakap jangan nangis ye."
Masa tu kelopak mata macam dah mula ada air yang menari-nari.


Dia berkata, "eh, kau dapat wireless kan? Aku ada benda tag kau tadi kat fb. Cuba kau baca."


"Benda baik ke apa?"

 

"Bagus kalau kau baca sekarang. Cepatlah baca."




"....and you failed.So?" - [@] Hlovatesays.
______________________________
......
Alan mengunyah perlahan.Ditelan.Dia pandang Hadi.Hadi masih juga tak beralih dari pandang kolam. Pandangannya turut ditala kea rah yang sama. “And Nabi Lut failed to have his wife to be with him against the wrongdoers.” Mulutnya menutur tanpa dipinta.

“Nabi Musa and Asiah failed to convince Firaun untuk beriman.” Hadi melontar lagi cebisan pita bread pada penunggu-penunggu yang galak menanti.

Alan tarik nafas panjang. “And Rasulullah failed to convince Abu Talib untuk mengucap syahadah.” Tertahan dia melepaskan nafas dari dada yang terasa sesak.
...
 
 
 
the rest is HERE you can read it. 



Tapi memang terkena. Hlovate. You are always the best motivator to me though it is just through all your sayings and stories. I adore your way of writings and motivation. Thanks Hlovate. (T___T)
 

And thanks to Fiza too coz you made me realized that we are just having little difficulties as compared to our Prophets and his companions long time ago.


Apalah sangat dugaan kita hari ini, baru dapat markah CAM sikit dah lemah. Dah gelojoh kata give up.
Common. This is all learning process. And we are not alone. Ya, Allah is always there. :)




TERIMA KASIH SUDI BACA^^

7 comments:

lieynanilaz said...

tersentuh dengan kata-kata yg akhir..

Mira Amirudin said...

be stronggggg :)

Cik Aqilah Wardah said...

kaann??

yang penting, kita dah usaha semaksimum yg boleh..

yang lain, serah pada Allah..

ok sayang??

29mei nanti i cheer u up keh, insya Allah.. ^_^

Tea said...

Gambatteh! Selagi ada kudrat, berusahalah! ^_^

Kakzakie said...

Usaha telah dilakukan. Doa telah dipanjatkan. Motivation kanan-kiri telah dipahat... kakak percaya Fasihah boleh dapat keputusan yg terbaik... percayalah...

risme said...

tawakal kpd Allah. yang penting kita dah usaha kan...=))

Iffah Afeefah said...

xpe kite da usaha

n berserah je nnti k