Terikut Yang Tertingkat | fasihah.com


May 25, 2012

Terikut Yang Tertingkat

Mangkuk Tingkat Curi Dari Gugel

#EH


Terikut-ikut lepas baca Mangkuk Tingkat sebenarnya.

 
Sempat lagi kau kan Seha, paper lepas ni 2hari berturut pun kau sanggup tilik novel tu. Bukan setakat tilik lagi dah, dari epilog tu lagi kau baca kan. Ish ish ish. Parahla kalau setiap kali lepas exam nak kena ada leisure time dulu. Kena endure dulu rasa kesakitan hati tak terbatas lepas jawab paper accounting. Lepas jawab paper accounting memang akan ada rasa itu.


Rasa nak menangis.
Rasa stress sikit.
Rasa geram dengan diri sendiri sebab tak sempat habis buat.
Itu saya lah.
Iyalah, saya mana bijak sangat pun macam Alkhawarizmi.


Jadi, boleh pula balik-balik lepas exam petang tu buka puasa. Malam patut boleh da nak buka buku, tapi buka laptop cari folder Battleship. Haiz parah ni. Ingatkan habis battleship nak buka buku, pergi kacau kawan baik punya pasal, dapat buku novel. MANGKUK TINGKAT. Dan saya pun tak tersabar-sabar nak baca.

 
Memangkan, tak boleh bila orang kata cerita tu best, cepat je nak baca laju-laju. Kan bagus kalau orang kata, buku teks tu best. Mesti saya akan baca buku teks laju-laju juga. Eh iyeke? Paling tahu, bila buka buku teks, tak lama lepas tu mesti bergayut-gayut dengan Mr Boyfie. And my boyfie is just right by myside, toleh kanan je nampak dia. That's my PILLOW. Itu memang cabaran besar bila study dekat bilik. Barang kali kena letak tanda X besar-besar warna merah dekat tilam kut. -____-''


Tapi, saya sukalah baca mangkuk tingkat. Sebab ada PILOT. hehehehe Walaupun saya langkah banyak mukasurat. Sebab saya bercadang untuk memiliki mangkuk tingkat oleh Faziela tu. Bolehlah feeling habis baca buku sendiri. haha Tapi, lepas baca saya dah mula berimaginasi. -____-''

Tiba-tiba rasa nak pertimbangkan lamaran atok sedara yang nak buat saya jadi menantu pada anak dia. Haha Sebab, cucu dia tu PILOT. Rasa macam segak juga kan?
Itulah bila otak asyik fikir main saja, lain dah fikirannya. Dah kau fikir calon suami pulak kan. Ish ish. Geleng-geleng kepala. Tapi betullah, kita mudah terikut-ikut. Terikut-ikut jalan cerita iamginasi.
 

Lepas baca buku cerita Alice in Wonderland, mulalah teringan jadi Alice. Bila baca Mangkuk Tingkat, mulalah nak cari calon PILOT. Eh. Mula lah nak bayangkan PILOT yang beruniform segak. Mulalah bercita-cita nak jelajah seluruh dunia. Bila dapat PILOT. Wah, boleh buat tajuk novel ni. "Bila dia seorang PILOT dan aku CO-PILOT nya."
 

Mula dah nak mengarut. >.<''


Ramai lelaki baik sudah ada yang punya. Oh itu fakta. Lagi-lagi kat UIA ni.. Cayolaa cakap den. =p

 
Kawan kata, Seha stop berangan nak dapat PILOT. haha Tapi lamaran tadi tu dah kena reject awal-awal dah sebab, I kecik lagi lah you. So, mak I dah tolak dulu dah. Seha, remember this!
 



Kadang-kadang tak sirius dengan kawan pun seronok juga apa. Boleh gelak-gelak. Hilang sikit rasa nervous dan stress nak exam. Walau pada hakikatnya, banyak lagi tak cover. T__T


Saja conteng-conteng sini. Nanti satu hari bila dah kerja, buka blog semula mesti terimbau balik kenangan sama-sama masa belajar macam mana. Yang pasti, semalam memang paper berdarah yang dah jadi sejarah.
Kalau nak kata pasal paper accounting, tak pernah pula ada kenangan yang sangat manis masa menjawabnya hey!


Ok, next paper, 28, 29, 3, 6, 7, 8. Another 6 to go. 
Terus melangkah. Melangkah ke meja study. Ya meja study bukan melangkah memeluk boyfie. -___-''
Ya Allah, permudahkanlah kami untuk menimba ilmu.


Bersama USAHA, DOA dan TAWAKKAL pada akhirnya.
Lagi-lagi musim exam ni.


TERIMA KASIH SUDI BACA^^

2 comments:

Cik Lia Lomi said...

semoga dapat seorang pilot..heeeeee

fiqas said...

lepas baca novel mesti nak beranagn kan... hehehhe