Pre-Registeration IIUM & Lebih 30 Ragam Status Di FB (",) | fasihah.com


April 18, 2012

Pre-Registeration IIUM & Lebih 30 Ragam Status Di FB (",)

Kalau tanya student IIUM, siapa yang tak tahu pre-reg? Memang tak rasa 'kemanisan' menjadi pelajar IIUM. Saya rasa, bila kita keluar dari UIA ni, benda paling tak boleh lupa pre-reg. Bila pre-reg ni, jantung berdegup laju kemain. Tambah dengan server yang 'sangaaat laju'. Semuanya menuntut kesabaran yang saaangat tinggi. Bila pada masa ini, semua pelajar akan online dan memasuki BATTLE OF PRE-REG! Hebat hebat. rebut subjek! Haizz, setiap semester inilah waktu paling mendebarkan! 


OK, maaf, banyak gambar print screen entri ni, cuma boleh lah buat kenang-kenangan. Ni status-status dekat home saya pada waktu sepanjang pre-reg tadi. Maaf jika ada yang marah status kena print screen, boleh PM kat fb ok? Sy delete. Ni pick randomly. Tapi sirius bila baca semua kan kelakar lah. Saya rasa bila dah habis belajar nanti, kalau buka balik entri ni mesti terkenang balik memori-memori manis pre-reg. hehe Jom layan!








I agree with u Yalin. rasa macam awesome je baca status-status terkumpul ni. hehe Ianya berlaku hanya pada sekitar 2 jam semasa pre-reg berlangsung! hehe Ini baru sikit jumlah kawan-kawan UIAM, yang betul-betul dikenali sahaja add, tu pun dah melebihi 30 status. See! Betapa pentingnya PRE-REG buat IIUM STUDENTS! ;)


Kita merancang, Allah juga merancang. Dan Allah merupakan sebaik-baik perancang. Jadi, jangan bersedih sahabat, kerana kita mungkin tidak tahu bahawa itu memang yang terbaik buat kita. Smile! Lets the pain gone. :) **walaupun geram juga dengan subjek language! ish3 -.-''

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

4 comments:

Muhamad Zulazwan Bin Chukop said...

adoyai, xsempat buat status fb smlm. klu x dpt masuk blog ni. Hehe. Alhamdulillah, aku 1 subjek je x dpt. Kne la buat manual. Hehe

Aziela said...

Itupun u all beruntung sebab masih di kira mudah compared to us, the seniors. Last time, about 12-16 years ago, satu lab jer buka and pc pun ada very few jer. Of course lah jadi laju kan. Tapi, in order nak dapatkan kelas and subject, we have to literally camping outside the lab door. Pukul 3.00 pagi dah berduyun2 beratur kat pintu lab tau. Subuh pun take turn sebab nak jaga q. Nowadays 2 hours jer?
So lucky.

^dianakhairi^ said...

hmm ramai 4th year kate sepanjang 4 tahun, sem ni paling teruk prereg. kitorg yg 1st day pon byk komplen..slalunye 5.10 5 suku dh laju..tapi smpi 6 lebih still sangkut byk kali...tak tau lah knpe..ade yg kte staff yg ptot handle tu takde kt uia ke ape tah..ade kaitan ke tak tahh..tp alhamdulillah dpt dua2 subjek utk short sem.. :)

JIJI YU said...

nk belaja shoot gambor gitau je..ehehe