Jalan2 cari......?? | fasihah.com


April 3, 2010

Jalan2 cari......??

Assalamualaikum penduduk2 bumi sekalian!!
hik3...
[mood macam hepi sangat pulak,padahal kepala sakit semacam]
*wink*
takpe,sakit tu kan penghapus dosa??kan...

Maka hari ini, pagi2 lagi cik seha dah buat peribahasa baru,memang perosak bahasa betullah dia nie. Hati kata taknak, kaki tetap melangkah! ya..itu dia...bukan selalu kita cakap macam nie ke?? Dunia kata pergi, Kubur kata mari.. tak pun, kalau orang kena lamar selalu orang tua kata camni "senyum itu tanda setuju" haha..dah2 kalau nak suruh mengarut,memang lah suka sangat!haisy... nak cerita kisah tadi pagi..ini semua gara2 MATES...warga D44..haha MATES lagi yang dipersalahkan...Astaghfirullahalazim..jangan salahkan mereka...kan selalu dah cakap, DON'T BLAME OTHERS ON WHAT YOU HAVE DONE! owh..itu dia, cik seha speaking ke tue??haha teringat, ada seorang sister and adik kepada sister tu yang tak suka kalau orang speaking dengan dia, nanti dia cakap macam nie "i dont like it"[nada perli] dan cik seha pulak??kalau dah terlepas kat mesej tue..tak perasan.dan dan gak lah nanti mereka nie akan cakap macam nie "kang speaking arabic tak faham pulak" haisy..janganlah pandang orang sebelah mata...insyaAllah...ilmu bahasa arab itu belum pudar lagi dari ingatanku! cheewaah!! Dah2, kau nie seha, dah lari topik okeyh! okey, berbalik semula kepada peribahasa tadi, Hati kata tak nak, tapi kaki tetap melangkah..kira merelakan ajelah..haha 

Al-kisah....ni semua gara2 kena pindah bilik sem baru nanti, gara-gara sebilik dengan akak senior yang dah final year dan final sem! kami mestilah nak bagi sesuatu yang boleh dia simpan kan sebagai kenangan selama kami bersama menghudik bahtera ke utara..selatan..dah..jangan merepek lagi!haisy...seha,seha... okeyh, maka, kami dah lama decide untuk keluar selepas exam FAF, bersamaan 3hb 4 2010...kami dah bertekad untuk pergi ke SOGO, JALAN TAR dan tempat-tempat yang sewaktu dengannya....

Pagi2 tadi,bangun-bangun je..terus online, memula, mesej dari cik anis, dia kata tak nak turut serta..okeyh..no problem..cik afiqah juga begitu..hmm..tak mengapalah..kalau aku jadi mereka pun, aku tak nak pergi, tetapi bila memikirkan kembali di antara kesaksamaan yang seimbang, keadilan yang perlu kesaksamaan..haha apekah anda cakap nie??ape-ape jelah..senang cerita, kita nak adil, bila nak kongsi hadiah nak bagi akak tue, maka sama-sama lah kami bertiga kena korbankan masa dan wang biar adil, BUKAN? maka...hati yang tak nak, tetapi kaki merelakan..akhirnya aku bersiap juga....Kenapa cik seha berat hati sangat nak keluar??kan cik seha suke...windOw2 shopping walaupun akhirnya nanti pasti ada juga yang menarik hati??tak begitu??haha...

Cik seha tak nak pergi bukan kerana apa..teringat tak study lagi [wah,betul ke sebab nie???] ke poyo an nye dah terserlah laaaaa..hahaha tapi sebenarnya...punca utama nya adalah wang!!ya..aku ketandusan wang...aku tak boleh boros2 bah..haha duit tinggal sikit..maka sebab itulah cik seha berat hati, akhirnya cik seha terpaksa juga draw duit masa kat sogo tadi..

bergerak keluar dari mahallah pukul 9.40 walaupun sebenarnya janji nak gi pukul 9 pagi..hahaha
tunggu bas rapid U12,tak muncul2, naik ajerlah metrobus..............asalkan sampai,penat nak tunggu lama2....sesampainya kami di SOGO....[cik seha tak pernah sampai SOGO lagi sebenarnya,wah sngat ramai orang!]

Kami dah sampai Sogo!
ni bukan lah gambar yang baru je aku amik pun,aku search kat google je nie..haha


okey, maka, nak dijadikan cerita, masuk-masuk je, bila nampak ramai orang, macam..wah..ramainye orang!sabtu kot..tu yang ramai...bila masuk lagi dalam, baru nampak...ada SALE rupanya..patutlah...kami pun mengambil kesempatan yang ada untuk membeli apa yang dirancang...


ni plastik kepada benda yang telah dirancang untuk dibeli!
nampak tu..
SALE
bila cakap sale.....maksudnya..kami dapat beli "benda" tu dengan harga yang muarh...
70% okeyh!hahaha
[demand untuk harga rendah adalah tinggi waktu ini, kerana kesempitan wang]
kerana saya tidak berwang dan saya juga bukan beruang!huhuhu


haa..ni lah "benda" nya....penat round, meredah lautan manusia...ceh..haha
akhirnya,kami decide untuk beli yang ini!
[ tak tahu lah akak tu suke ker tak, lau tak suka....sia2 je T__T ]


Bila dah beli tue, kena lah bayar....selesai segala kerja di SOGO! bergerak ke JALAN Tunku Abdul Rahman...cik najiha mau beli selendang...okeh, fiza, jOm! kita pusing! hajat di hati tak nak kuar duit bah!!!!

Tapi.......
Hari tu kan..masa gi pesta buku, ada beli baju t-shirt ana muslim, pastu kan....kite takde tudung pink,jadi,bila nampak tudung wane pink, terasa nak beli pulak! ALAMAK!!!!!!!!!!!!!!!! adehhh...nafsu2...tapi...[tengok tue, ada tapi lagi...] huhu nak dijadikan citer,masa jenguk jenguk kedai, dari satu kedai ke 1 kedai,, tertarik dengan warna dua tudung nie, yang wane purple tu sangat cantik!![padahal takda baju wane purple!] habislah......akhirnya...cik seha tawar dengan orang tue...dapatlah murah..hahaape lagi, beli dua2..tapi rasa puas! sebab??tak penah ada tudung pink lagi dan cik seha memang suka purple..tapi tak banyak benda wana purple..banyaknye hijau semedang!! hp, mp4,baju..semua banyak wane hijau..huhuhu


oh tudung....kau memang sangat memikat hatiku....
takpa, kau berbakti dengan aku, demi menjaga auratku....

pkeyh!kami pergi jalan ke SEMUA HOUSE pulak!!!KL memang sesak sentiasa...g SEMUA HOUSE sebab jiha nak cari seluar..tapi tak dak pulak...so,kami lunch di sini!food court semua house!


Perjalanan balik,melalui jalan TAR semula! sambil membelek2..haha..tu la pompuan...gurlsz..memang suka membelek..yeke??haha..tak2..cik seha tengok2 je..yeke??hahaha okeyh, nak di jadikan cerita, ada pasar tau tiap hari sabtu kat jalan TAR nie,macam2 ada...


tiba2....JENG JENG JENG......

Jumpa 1 gerai nie..jual POTATO SPRING..teringat kat Afiqah Amin, dia penah citer, dia kata sedap..kami pun....eh..nak cuba lah! beli la 1 batang........kami pilih BBQ sebagai perisa tambahan..cewah!haha


ni cheq nak habaq mai..uih...memang sedap lah...nasib baik kami tak terlepas bas!!hahaha
memang sedap dan berbaloi!
sampai menjilat jari! potato spring nie..lagi sedap daripada KFC....
[fiza and jiha, sokong tak??sokong laaa..hehe]

oh potato spring...walaupun..kau telah mengotorkan beg dan seluar ku..hahaha..ni kes masa dalam bas,tah macamne, potato spring itu terjatuh ke atas ku!hahaha bez..seluar aku pun makan potato spring..saat itu..aku cuma mahu pulang!nasib bek dah dalam bas...
fiza and jiha!aku tak marah okeh! dun wory...baju suda aku rendam,sat lagi aku berus dan sental2 nya..haha bersih punya..........!


inilah kisah kami hari ini...
maka,bila pulang,sudah keletihan..microeconomics tak study lagi....
ni baru nak mula..sebab balik tadi terus tido!pe la nak jadi....

SWEET0 right-ooo
memang sweet dapat kuar hari ini! kerana dapat makan potato spring!!hehehe
^_____^

itu cerita aku & MATES....


If God brings you to it,
He will bring you through it.
In Happy moments, praise God.
In Difficult moments, seek God.
In Quiet moments, worship God.
In Painful moments, trust God.
In Every moment, thank God.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

2 comments:

Faisal Arrifin said...

wah, shopping, patututututut lah ajak gi bowling tak der duit. hampeh...
cantik tul tudung ungu dgn pink tu, macam yg si dia selalu pakai... kah3.. sakit perut balik hampeh..

FasiHaH said...

shopping lah sgt.....aku tak rasa aku shopping la pun..haha tgk2 je...beli barang untuk orang la pun..haha xdek duit kot...ala...macam la aku kat banting sekarang ni yg ko nak ajak men bowling tuh..huhu