Kitab Cinta | Drama TvAlhijrah | Download Link | fasihah.com


July 18, 2011

Kitab Cinta | Drama TvAlhijrah | Download Link

*updated

Assalamualaikum semua!  Buat pengunjung tetap blog ini. Mungkin dah berkurang lah, sebab Nora Elena dah habis. hehe dan di shoutbox tadi ada New Request from
cicak : "salam...tolong upload link cite kitab cinta......tv alhijrah.... cite tu pun best...."
Aku ni jarang tengok tv, jadi, aku macam, alamak. Hehe Ok, tak apa, aku search lah yang mana patut. Memula kenalah pergi FB tv Al-Hijrah. Untuk pengetahuan semua, kalau anda semua tidak mahu download, anda boleh lihatnya di website tv alhijrah terus. Tapi, aku tetap aku bagi linknya. :)


Sinopsis

Sebuah drama yang diinspirasi dari Kisah Nabi Yusuf. Di mana lokasi akan dilakukan di Malaysia dan Acheh, Indonesia. Seorang gadis bernama Mustika seorang pelajar di Universiti Islam Malaysia yang cantik dan sosial. Dia sememangnya tidak berminat belajar disitu apatah lagi terpaksa untuk memakai tudung. Dia sering ditegur kerana pemakaiannya yang melanggar etika University.

Satu hari Mustika telah di pilih oleh pihak Universiti untuk dihantar membuat tesis semesta akhir mengenai pembagunan manusia di Acheh dan menetap di kampung Cot, Meulaboh Acheh selama 3 bulan. Di kampung itu tinggalnya seorang jejaka tampan bernama Wali Hanafi bersama ayahnya, yang bertugas sebagai ustaz di sebuah pesantrean. Berbagai peristiwa yang menarik berlaku sepanjang berada disana yang membuatkan secara tidak langsung Mustika mula berubah dan tanpa disedari dia juga mula menyukai Wali.

Yes, nampak macam seronok. Islamik kan. Sekurang-kurangnya ada pengajaran yang baik.
Barisan Pelakon

Hardy Hartono Danurussami sebagai Wali, Fazura sebagai Mustika, Feri Agus Suriandi sebagai Irfan.


Download Link







*InsyaAllah, akan berupdate setiap kali dah ada link download. :) 
cc:Kepalabergetar

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

8 comments:

Salim Harmanain said...

terbaik la..aku suka..hihi sayang ko lebih tuan tanah..hehe

JIJI YU said...

hehhe...

Andrik McVean said...

hi..i have followed your blog and i hope you can follow me back...i will be waiting you on my blog yeah..cheers

bersama kak Es said...

huh! kalau tak de link drama tak sah!!

senang nnti apa2 kak Es meh sini je cari ...
rajin! ;)

waRDah a.k.a QiQi said...

trima kasih cik fasihah.. :)

sgt2 menghargai nya.... :)

airaniez wirdani said...

Thanks Fasihah.nak tgk kat youtube takde..sini ada link..tqvm ^_^

sergeant keroro said...

tak pernah nampak, huhu T.T

Anonymous said...

gambar tk elok pun korang ckp terbaik...mcm budak AF ..nyanyi cam apa pun ckp terbaik...